Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: «Σκεφθείτε το πόσο μεγάλη οδύνη έχει ήδη βιώσει η Ελλάδα (...) η κυβέρνηση περιέκοψε τις δαπάνες και αύξησε τη φορολογία άνω του 13% του ΑΕΠ από το 2009 και μετά, έναντι στόχου 10% της τρόικας για την περίοδο 2012-2014 (...) Οι δαπάνες περίθαλψης κατακρημνίσθηκαν 25% και θα μειωθούν ισοδύναμα την προσεχή διετία (...) Πριν από την κρίση οι μισθοί και οι συντάξεις αυξήθηκαν σε μη βιώσιμα επίπεδα και πρέπει να αποκατασταθούν σε γήινα επίπεδα. Ο πόνος όμως είναι αναντίρρητος (...) είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως οι Ελληνες αντεπεξέρχονται στις περικοπές και τις κοινωνικές αλλαγές που απαιτούνται» (από άρθρο σε Bloomperg / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΓΕΛΙΟ - ΚΛΑΜΑ: «Το νέο εργασιακό δίκαιο θα συνεισφέρει θετικά αποτελέσματα σε επιχειρήσεις και εργαζομένους, υποστήριξε ο Γιάννης Βρούτσης» (στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΔΥΟ ΚΑΝΤΑΡΙΑ ΨΕΜΑΤΑ: «Η επένδυση της Cosco στον Πειραιά δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες για ανάπτυξη (...) ο λόγος που πέτυχε σε μεγάλο βαθμό είναι η εκπληκτική παραγωγικότητα των Ελλήνων εργαζομένων» (από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ: «Πέρασε στην ιστορία η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, εντός του πρώτου τριμήνου του 2013, θα καθοριστεί ο νέος κατώτατος μισθός για όλους τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, χωρίς επιδόματα και με παγωμένες τις τριετίες (...) η μείωση των αποζημιώσεων ισχύει από χτες (...) απελευθερώνεται το ωράριο εργασίας του προσωπικού από το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, ανοίγει ο δρόμος για 6ημερη εβδομαδιαία εργασία (...) ενώ προβλέπεται και η μείωση της ανάπαυσης από 12 ώρες σε 11» (στο capital.gr).

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ: «Ο αριθμός των διαβητικών ανέρχεται σε 371 εκατομμύρια από 366 που ήταν πριν από ένα χρόνο κι αναμένεται μέχρι το 2030 να φθάσει τα 552 εκατομμύρια (...) γεγονός που δίνει νέες ευκαιρίες και προκλήσεις στις φαρμακοβιομηχανίες (...) οι παγκόσμιες πωλήσεις των φαρμάκων (...) αναμένεται να φθάσουν τα 48 με 53 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2016 από 39,2 δισ. δολάρια που ήταν το 2011» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ