Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
39η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Επίκαιρα τα μηνύματα της εξέγερσης του Νοέμβρη
  • Ξεκίνησε, χτες, ο τριήμερος εορτασμός που θα κορυφωθεί αύριο με την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
  • Στις 5 μ.μ. στην Ομόνοια η συγκέντρωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Eurokinissi

Ξεκίνησε, χτες το πρωί ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και νέοι και μεγαλύτεροι προσήλθαν στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων, για να επισκεφθούν το χώρο και να καταθέσουν ένα λουλούδι στη μνήμη των νεκρών και να τιμήσουν τον ηρωικό αγώνα. Σε μια περίοδο που η βαρβαρότητα κυριαρχεί, τα διδάγματα του Νοέμβρη παραμένουν ζωντανά.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Για τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στην Ομόνοια ορίστηκε η συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

Χτες το μεσημέρι δόθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου από την Επιτροπή Εορτασμού. Ο Νίκος Τριανταφύλλου, πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), αναφέρθηκε στα διαχρονικά αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τον αγώνα για μια άλλη κοινωνία.

Σημείωσε ότι σε μια περίοδο που η εξέγερση του Πολυτεχνείου βάλλεται, δεν είναι δυνατόν να ταυτίζεται ο αγώνας αυτός με κάποιους που τον εξαργύρωσαν στην πορεία. Στάθηκε στα πολιτικά μηνύματα της εξέγερσης που ήταν ενάντια στη δικτατορία, ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Ηταν, είπε, μια πράξη ανυπακοής, ρήξης με το τότε κατεστημένο, ενώ επισήμανε ότι το σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» είναι διαχρονικό. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τη Χρυσή Αυγή, η οποία χαρακτηρίζει «παραμύθι» το Πολυτεχνείο, απάντησε: «Δεν είναι συνομιλητής μας η Χρυσή Αυγή, θα μας εξέπληττε αν έλεγε κάτι διαφορετικό»...

Η αντιπρύτανης του ΕΜ Πολυτεχνείου Τ. Μωροπούλου αναφέρθηκε στην επέτειο του Πολυτεχνείου και ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, στα πλαίσια του γιορτασμού, θα γίνει συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, που ακούστηκαν από τα ηχεία της κατάληψης το Νοέμβρη του '73. Στη συναυλία θα παραστεί και ο συνθέτης.

Καταθέσεις στεφάνων

Σε όλη τη διάρκεια του τριήμερου γιορτασμού στο χώρο του Πολυτεχνείου γίνονται καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του αντιδικτατορικού αγώνα.

Σήμερα Παρασκευή, στις 10.45 το πρωί έχουν ανακοινώσει ότι θα καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο οι Αντιστασιακές Οργανώσεις.

Επίσης σήμερα Παρασκευή, το απόγευμα, θα γίνει η κατάθεση στεφανιών στο Πολυτεχνείο από το ΠΑΜΕ. Τόπος συνάντησης ορίστηκε το Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος) στις 6 μ.μ. Το ΠΑΜΕ καλεί τις ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση.

Στο ίδιο ραντεβού (στις 6 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων) καλεί και η ΟΓΕ για κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ