Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
39η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΣΠΑΡΤΗ
Εκπαιδευτικοί και μαθητές απαντούν στις προκλήσεις

Μετά τη γενική κατακραυγή που προκάλεσε η απαίτηση της Χρυσής Αυγής προς το Δήμο της Σπάρτης για να της παραχωρηθεί η κεντρική πλατεία της πόλης για τη διοργάνωση εκδήλωσης στις 17 Νοέμβρη, η πλειοψηφία της Δημοτικής Κοινότητας Σπάρτης απέρριψε τελικά την πρόταση των υμνητών της χούντας των συνταγματαρχών.

Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΕΛΜΕ Λακωνίας πρότειναν και υπερψηφίστηκε με ψήφους 4 - 2 (κατά ψήφισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ) να συνδιοργανώσουν με το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Σπάρτης εκδήλωση για το Πολυτεχνείο το Σάββατο 17 Νοέμβρη στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, στις 11 το πρωί.

Στην πρότασή της, η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών που πέρασε κι ως απόφαση της ΕΛΜΕ Λακωνίας, μεταξύ άλλων, τονίζεται: «Η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με μεγαλόστομες αντιφασιστικές κορόνες, ούτε με χαρτοπόλεμο. Αντιμετωπίζεται με ένα οργανωμένο, σωστά προσανατολισμένο κίνημα και το σωματείο μας γερό, μαζικό και αποφασισμένο.

Απαντάμε στη Χρυσή Αυγή με συλλαλητήριο στη Σπάρτη στις 17 Νοέμβρη, που συνδιοργανώνουν η ΕΛΜΕ Λακωνίας και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Σπάρτης. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας, υπερασπιζόμενο τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς, μαθητές και φοιτητές της περιοχής μας, να συμμετάσχουν αγωνιστικά στον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη και να του δώσουν το χαρακτήρα που του αρμόζει στη σημερινή συγκυρία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ