Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Φ. ΣΑΝΤΟΣ
Εφ' όλης της ύλης

Για όλα μίλησε σε συνέντευξή του, στην «ΟΠΑΠ TV», ο Φερνάντο Σάντος. Χαρακτήρισε την Εθνική «ρεαλίστρια. Ξέρει καλά ποιες είναι οι δυνάμεις και οι αδυναμίες της», ενώ για την αναμέτρηση με τη Βοσνία τόνισε ότι είναι σημαντικό παιχνίδι αλλά όχι καθοριστικής σημασίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ακόμα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο τονίζοντας: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει περάσει από τη θέση του αγοραστή, στη θέση του παραγωγού. Πρέπει να παράγει νέους ποδοσφαιριστές. Λέμε για έναν ποδοσφαιριστή 22 ετών ότι είναι ταλέντο και έχει ακόμη περιθώρια. Ταλέντο είναι 15-16 ετών, στα 22-23 ετών είναι ολοκληρωμένοι ποδοσφαιριστές. Είτε έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν πιο ψηλά είτε δεν την έχουν.

Η δουλειά στις ακαδημίες δεν είναι σωστή αν φτάνουμε να ευχόμαστε ένας ποδοσφαιριστής 16-17 να φύγει στο εξωτερικό για να εξελιχθεί. Είτε αλλάζουμε είτε συνεχίζουμε στην ίδια κατάσταση.

Ενώ στην Ισπανία υπάρχει ένας Μέσι και ένας Ρονάλντο, εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν τέσσερις Μέσι και τέσσερις Ρονάλντο (...). Με λίγα λόγια φουσκώνουμε πολύ εύκολα τα μυαλά των νεαρών ποδοσφαιριστών, τους κάνουμε να πιστεύουν ότι είναι κάτι που δεν είναι και με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά δυσχεραίνουμε πολύ την ανάπτυξη και τη βελτίωσή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ