Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΑΓΗ.-- Οι Κροάτες απόστρατοι στρατηγοί Αντε Γκοτόβινα και Μλάντεν Μάρκατς απαλλάχθηκαν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ΝΑΤΟικό παραμάγαζο, που εκδίκαζε την έφεσή τους, μετά την καταδίκη τους σε 24 και 18 χρόνια αντίστοιχα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου. Εντονες είναι οι αντιδράσεις της σερβικής πλευράς.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ.-- Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο αγνοούνταν από ατύχημα το οποίο προκάλεσε πυρκαγιά στην πετρελαϊκή εξέδρα «West Delta Block 32», που εκμεταλλεύεται η εταιρεία «Black Elk Energy», στον Κόλπο του Μεξικού, ανοιχτά της Λουιζιάνας. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε λίγη ώρα αργότερα.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυτικό Αφγανιστάν, λόγω έκρηξης βόμβας στην επαρχία Φαράχ. Τα θύματα - όλοι άμαχοι - ήταν στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά που ταξίδευαν για να παραβρεθούν σε γάμο.

ΟΤΑΒΑ.-- Καναδοί επιστήμονες της Υπηρεσίας Επιθεώρησης Τροφίμων και Δημόσιας Υγείας σε έρευνά τους που δημοσιεύτηκε χτες στην επιστημονική επιθεώρηση «Σαϊεντίφικ Ρεπόρτς» υποστηρίζουν πως η πιο φονική μορφή του επικίνδυνου αιμορραγικού ιού Εμπολα -που αυτές τις μέρες πλήττει για δεύτερη φορά την Ουγκάντα- μπορεί να μεταδοθεί όχι μόνον με σωματικά υγρά, αλλά και μέσω αέρα μεταξύ διαφορετικών ζωικών ειδών.

ΚΑΝΤΙΘ.-- Αναζήτηση βοήθειας, μέσω επενδύσεων και διμερών συμφωνιών ομίλων από τις πρώην αποικίες τους αναζητούν η Ισπανία και η Πορτογαλία, και επιδιώκουν να πετύχουν τα μέγιστα από τους ηγέτες των χωρών της Λατινικής Αμερικής που βρίσκονται στην Ισπανία για την ΧΧΙΙ Ιβηροαμερικανική Σύνοδο που ξεκίνησε χτες στο Κάντιθ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ