Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στο πλευρό των επιχειρηματιών

Συνεπής στο ρόλο της είναι η ΟΝΝΕΔ, προτείνοντας ό,τι ακριβώς ζητάνε οι επιχειρηματίες, για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους, στην παρουσίαση των «40 προτάσεων για την επιχειρηματικότητα». Αρκεί να αναφέρουμε ορισμένες χαρακτηριστικές προτάσεις για να αντιληφθεί κανείς ότι η νεολαία της ΝΔ είναι σταθερά στο πλευρό των επιχειρηματιών:

  • «Εισαγωγή υποχρεωτικού μαθήματος επιχειρηματικότητας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».
  • «Δημιουργία προγράμματος πρακτικής άσκησης φοιτητών πλάι σε καταξιωμένους επιχειρηματίες».
  • «Αξιοποίηση και διαμόρφωση ανεκμετάλλευτων κτιριακών υποδομών του Δημοσίου προς όφελος της επόμενης γενιάς νέων επιχειρηματιών»!!!

Οι προτάσεις της ΟΝΝΕΔ, με το περιτύλιγμα των «ευκαιριών» για νέους, δε μένουν μόνο στη στήριξη των επιχειρηματιών, αλλά προχωρούν και σ' ένα εμπόριο ελπίδων για εύκολες λύσεις για τους νέους. Είναι το γνωστό «παραμύθι» που λέει ότι εάν φτιαχτεί ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον οι νέοι θα βρουν την «ευκαιρία» και θα «πετύχουν». Αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι «αλλαγή κουλτούρας», όπως λένε, απέναντι στην επιχειρηματικότητα. Θέλουν τα παιδιά από μικρά να αντιμετωπίζουν θετικά κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία, να θεωρούν ότι ο εργοδότης είναι αυτός που «δίνει δουλειά».

Χαρακτηριστική είναι μια απ' τις πολλές προτάσεις της ΟΝΝΕΔ: «Διαγραφή των χρεών προς το Δημόσιο των επιχειρήσεων που απέτυχαν χωρίς όμως να χρησιμοποιήσουν δόλο». Με την πρόταση αυτή προσπαθούν να προσεγγίσουν τους μικρούς επιχειρηματίες, αλλά είναι φανερό πως πρόκειται για μια πρόταση που «κλείνει το μάτι» στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αλήθεια πώς θα αποδεικνύεται ότι δε χρησιμοποιήθηκε «δόλος» στην «αποτυχία». Είναι παλιό, άλλωστε, το κόλπο της αλλαγή επωνυμίας μιας επιχείρησης από τον ίδιο επιχειρηματία.

Για την «αξιοποίηση και διαμόρφωση ανεκμετάλλευτων κτιριακών υποδομών του Δημοσίου προς όφελος της επόμενης γενιάς νέων επιχειρηματιών», τι να πούμε; Υπάρχουν τόσες ανάγκες που θα μπορούν να αξιοποιηθούν τα ανεκμετάλλευτα κτίρια, που μόνο προκλητική είναι η πρόταση της ΟΝΝΕΔ. Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, ορισμένα απ' αυτά τα κτίρια να γίνουν φοιτητικές εστίες, με δωρεάν παροχές, αλλά δεν πάει εκεί το μυαλό των ΟΝΝΕΔιτών...


Γ. Χ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με το «κράτος - στρατηγείο» και την αντιλαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου (2014-10-12 00:00:00.0)
«Σπρώξιμο» της αντιλαϊκής επίθεσης ...μετά δουλέματος (2014-07-30 00:00:00.0)
Λανσάρει τα μονοπώλια για σωτήρες του λαού (2012-12-22 00:00:00.0)
Μαθητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας (2012-03-23 00:00:00.0)
Μαθητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας (2012-03-23 00:00:00.0)
Οταν το σινεμά «συναντά» τις «μπίζνες»... (2009-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ