Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΑ ΠΑΣ.-- Επίσημη πρόσκληση στη Βολιβία για την πλήρη ένταξή της στην Κοινή Αγορά του Νότου - Mercosur κατά την προσεχή Σύνοδο, που θα γίνει στη Βραζιλία στις 6-7 Δεκεμβρίου, παρέδωσε ο ανώτατος επίτροπος Ιβάν Ραμάλιο, κατά την επίσκεψή του στη Βολιβία. «Την απόφαση θα ανακοινώσει ο πρόεδρος Εβο Μοράλες στη Σύνοδο στην οποία θα συμμετάσχει» ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βολιβίας, Νταβίντ Τσοκεουάνκα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που προκλήθηκαν στα νοτιοδυτικά και κεντρικά τμήματα της Αγγλίας και επέφεραν κυκλοφοριακό χάος, ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές. Οι νοτιοδυτικές κομητείες του Ντέβον και του Ντόρσετ επλήγησαν περισσότερο και πόλεις όπως το Μπρίστολ και το Μπαθ βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για πλημμύρες. Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται περισσότερες σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και ακόμα 40 τραυματίστηκαν, σε επίθεση αυτοκτονίας, που σημειώθηκε χτες στην επαρχία Βαρντάκ του Αφγανιστάν, με παγιδευμένο αυτοκίνητο, κοντά σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής, με την ευθύνη να αποδίδεται στους Ταλιμπάν.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Η Κροατία επί πρωθυπουργίας του Ιβο Σανάντερ, έκρυψε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) τα «ημερολόγια πυροβολικού» που συνδέονται με τη δράση των Κροατών στρατηγών Αντε Γκοτόβινα και Μλάντεν Μάρκατατς και τα εγκλήματα σε βάρος Σέρβων αμάχων στη φονική επιχείρηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» δήλωσε χτες ο δημοσιογράφος - δημοσιολόγος από το Ζάγκρεμπ Ντομάγκοϊ Μάργκετιτς.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΑΓΚΥΡΑ.-- Οι διμερείς σχέσεις Σερβίας - Τουρκίας είναι το «κλειδί» για τη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων είπαν χτες το πρωί σε συνάντησή τους στην Αγκυρα ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ιβιτσα Ντάτσιτς και ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, συμφωνώντας ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην οικονομική, εμπορική και αγροτική συνεργασία αμφοτέρων χωρών.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Σκληρές και απάνθρωπες χαρακτηρίζει έκθεση της «Διεθνούς Αμνηστείας» τις συνθήκες προσφύγων που ζητούν άσυλο στην Αυστραλία αλλά «φιλοξενούνται» σε ακατάλληλους καταυλισμούς στο νησάκι Ναουρού του Ειρηνικού Ωκεανού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ