Κυριακή 25 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιστολή πανεπιστημιακών για τη Χρυσή Αυγή

Με αφορμή το γνωστό περιστατικό στο Νυδρί της Λευκάδας, όπου μετά από καταγγελία την οποία σιγοντάρισε η Χρυσή Αυγή ξεκίνησε μια απαράδεκτη δίωξη σε βάρος εκπαιδευτικών, τριακόσιοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι υπογράφουν και στέλνουν επιστολή στον υπουργό Παιδείας, καταδικάζοντας τη δίωξη των εκπαιδευτικών.

«Θεωρούμε ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι τα αρμόδια θεσμικά πρόσωπα υποχώρησαν μπροστά σε αυτές τις απειλές και ενήργησαν εν θερμώ», τονίζουν μεταξύ άλλων οι πανεπιστημιακοί, και προσθέτουν: «Προπάντων, όμως, μας ανησυχεί που η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να εισχωρήσει και στο χώρο της θεσμοθετημένης εκπαίδευσης, γεγονός απέναντι στο οποίο δεν πρέπει να υπάρξει καμιά ανοχή. Η πολιτεία οφείλει να κλείνει δυναμικά και συστηματικά το δρόμο σε κάθε αντιδημοκρατικό εγχείρημα».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους λογικές και πρακτικές και καλούμε τους υπεύθυνους φορείς της εκπαίδευσης, και προπάντων το υπουργείο Παιδείας, τους γονείς και εν γένει τις εκπαιδευτικές κοινότητες να προστατέψουν και να διαφυλάξουν το δημοκρατικό χαρακτήρα του ελληνικού σχολείου», καταλήγουν οι πανεπιστημιακοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ