Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγνωστο το μέλλον του Μετρό

Αγνωστο παραμένει το μέλλον του Μετρό της Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από την απάντηση που έλαβε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης σε Ερώτησή του στη Βουλή τόσο για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου όσο και για τις συνθήκες που θα υπάρξουν για τους εργαζόμενους.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε ότι για το έργο έχει δοθεί παράταση έως το 2016 υποστηρίζοντας πως «οι μεγάλες καθυστερήσεις οφείλονται σε διάφορους λόγους. Το απρόβλεπτα μεγάλης έκτασης ανασκαφικό έργο και η οικονομική κρίση που δημιούργησε προβλήματα ρευστότητας στην ανάδοχο κοινοπραξία».

Οπως είπε ο Θ. Κωνσταντινίδης «το πολύπαθο Μετρό της Θεσσαλονίκης έπρεπε να λειτουργεί εδώ και δυο μήνες. Μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί μόνο το 24% του συνολικού έργου και αυτό όταν όλοι οι αρμόδιοι δηλώνουν ότι η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί έγκαιρα» τονίζοντας ότι «η ανάθεση και η δημοπράτηση είναι ο κύριος υπαίτιος των προβλημάτων». Μάλιστα επισήμανε ότι το έργο, που έχει χαρακτηριστεί ως «το πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης», δεν μπορεί «να λειτουργήσει με εργαζόμενους που αμείβονται με μισθούς πείνας και σε συνθήκες γαλέρας», τονίζοντας ότι επιχειρείται «να δουλέψουν με λιγότερα από 500 ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ