Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αναθεώρηση προς όφελος του κεφαλαίου

Στην αναθεώρηση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, αλλά και των 12 Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις επενδύσεις του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και το ξεπούλημα της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Τις αλλαγές αυτές προανήγγειλε χτες ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε στο 7οΔιεθνές RED BUSINESS FORUM.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά το Σχέδιο για τον Τουρισμό, με μία από τις βασικές ρυθμίσεις του θα υπάρξει σημαντική αύξηση του συντελεστή δόμησης, έτσι που να παρέχεται η δυνατότητα ανάπτυξης τουριστικής κατοικίας, χωρίς την υποστήριξη από ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ παράλληλα θεσπίζεται ένα νέο προϊόν, αυτό της πώλησης τουριστικών κατοικιών, μέσα από μακροχρόνιες μισθώσεις. Σύμφωνα με τον υπουργό, η διεργασία για την κατάρτιση του σχεδίου «βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και η συνεργασία με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης είναι άριστη».

Οσον αφορά τα 12 Περιφερειακά Χωροταξικά, όπως δήλωσε ο υπουργός πραγματοποιείται καταγραφή και αξιολόγηση των νεότερων στοιχείων που αφορούν την τροποποίηση, συμπλήρωση ή έγκριση νέων αναπτυξιακών προγραμμάτων με χωρικές επιπτώσεις στο επίπεδο της Περιφέρειας, που προωθούνται σε ευρωπαϊκό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Ουσιαστικά, δηλαδή οι αλλαγές που θα γίνουν θα «δέσουν» με όλα τα υπόλοιπα μέτρα που σωρηδόν λαμβάνονται το τελευταίο διάστημα για είναι ανεμπόδιστες οι μπίζνες του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ