Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επιστράτευσαν εισαγγελέα ενάντια στους εργολαβικούς υπαλλήλους!

Από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις εργολαβίες

Phasma

Από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις εργολαβίες
Με την απειλή εισαγγελέα και αστυνομίας, η πρυτανεία του ΑΠΘ προσπαθεί να σταματήσει τον αγώνα των εργολαβικών εργαζομένων και την κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης που πραγματοποιούν από κοινού με το διοικητικό προσωπικό, το οποίο από σήμερα προχωρά σε νέα 48ωρη απεργία.

Χτες το πρωί, πρόεδροι, κοσμήτορες και πρυτανεία, με επιστολή τους, ενημέρωσαν τον εισαγγελέα ότι με την επί 9 βδομάδες κατάληψη του κτιρίου διοίκησης «τελούνται αξιόποινες πράξεις που διώκονται αυτεπαγγέλτως» και του ζήτησαν «να προβεί το ταχύτερο δυνατόν στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να απελευθερωθεί το κτίριο Διοίκησης και να αποκατασταθεί η λειτουργία του».

Λίγες ώρες αργότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, ζήτησε από την αστυνομία, να επέμβει στο Πανεπιστήμιο και να συλλάβει με την αυτόφωρη διαδικασία τους απεργούς που συμμετέχουν στην κατάληψη.

Με το που έγινε γνωστή η εισαγγελική παρέμβαση, οι εργαζόμενοι αλλά και φοιτητές, άρχισαν να συγκεντρώνονται στο κτίριο διοίκησης, για να ενισχύσουν την ομάδα περιφρούρησης και να εμποδίσουν τυχόν επέμβαση των ΜΑΤ.

Μέχρι αργά χτες το βράδυ, δεν είχε προκύψει επέμβαση της αστυνομίας.

Κατάληψη στην πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ

Στο μεταξύ, σε κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προχώρησαν χτες από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, οι οικότροφοι φοιτητές των Εστιών, με τη συμπαράσταση των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ, ενάντια στο νέο Κανονισμό Λειτουργίας της Εστίας, ο οποίος επιβάλλει μηνιαίο ενοίκιο, θέτει περιορισμούς στο χρόνο παραμονής στις Εστίες και εισάγει μια σειρά νέα κριτήρια για την απόκτηση δωματίου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να πεταχτούν έξω από τις Εστίες δεκάδες φοιτητές και όσοι τελικά θα αποκτήσουν ένα δωμάτιο, να επιβαρυνθούν με το κόστος λειτουργίας των εστιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ