Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Ψήφο στην ΑΣΠΙΔΕ

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τις αρχαιρεσίες στο ΣΙΕΛ Αθήνας - Πειραιά

Ξεκίνησαν, χτες, οι εκλογές του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΣΙΕΛ) Αθήνας-Πειραιά και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη. Οι εκλογές θα αναδείξουν το νέο ΔΣ του ΣΙΕΛ, αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΙΕΛΕ (Γενάρη του 2013). Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί να στηριχτεί το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Παράταξης Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΑΣΠΙΔΕ), ν' αλλάξουν οι συσχετισμοί.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται «ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, δηλαδή οι ηγεσίες της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛ (ΕΝΟΤΗΤΑ/ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)», τονίζοντας πως έχουν τεράστιες ευθύνες. Καλούν σε συμπόρευση με το ΠΑΜΕ «σε σύγκρουση με την πολιτική γραμμή των μονοπωλίων, να στηρίξουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πάρει το ταξικό κίνημα το επόμενο διάστημα. Να βάλουν εμπόδια στα σχεδία της πλουτοκρατίας και να δημιουργήσουν ορούς για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος που θα παλεύει για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Να παλέψουμε:

  • Ενάντια στην εφαρμογή του Νέου Μισθολογίου στα ιδιωτικά σχολεία, στις απολύσεις, στην τρομοκρατία, στην απλήρωτη εργασία. Ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση. Αρνούμαστε τις υποχρεωτικές υπερωρίες, τα τμήματα πάνω από 25 μαθητές, την αύξηση του ωραρίου (εισήγηση ΟΟΣΑ), τις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ-Δήμων, την αυτοαξιολόγηση, τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
  • Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Για γνήσιες ΣΣΕ που ανταποκρίνονται στις σύγχρονές μας ανάγκες. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για κάλυψη όλων των κενών, ώστε να μη χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων...) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας.
  • Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους με δίχρονη Προσχολική Αγωγή και 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση».

Καλούν τους εκπαιδευτικούς να ψηφίσουν με τα παρακάτω κριτήρια:

  • «Ποιο κίνημα μπορεί να οργανώσει τους αγώνες, να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή για σένα και τα παιδιά σου, να οργανώσει την αντίσταση και τη λαϊκή αντεπίθεση, ώστε να τους εμποδίσει, να τους σταματήσει, να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΕΕ.
  • Ποιο κίνημα μπορεί να δώσει προοπτική στους αγώνες, να οργανώσει τη συμμαχία και την πάλη του λαού για μονομερή διαγραφή του χρέους, για κατάργηση των Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσεων, για αποδέσμευση από τα δεσμά της ΕΕ, την απαλλαγή από τη δικτατορία των μονοπωλίων, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του κι αφέντης στον πλούτο που παράγει.

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική. Στην ενίσχυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος! Από την ισχυροποίηση ενός τέτοιοι κινήματος έχουμε ανάγκη σήμερα. Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ είναι απάντηση στην καπιταλιστική κρίση. Αλλαξε τους συσχετισμούς! Ψήφισε ΑΣΠΙΔΕ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ