Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Για την παραχώρηση σχολικών χώρων σε ιδιοκτήτες φροντιστηρίων

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την απαράδεκτη απόφαση για παραχώρηση σχολικών χώρων σε ιδιοκτήτες φροντιστηρίων στα Δωδεκάνησα αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου. Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες, το Σωματείο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Δωδεκανήσου αξιοποιώντας πρόγραμμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου πήρε άδεια από τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, για να πραγματοποιήσει διημερίδα φροντιστηριακών μαθημάτων σε σχολεία. Τα μαθήματα θα γίνονταν βέβαια δωρεάν (2 μέρες) αλλά η πελατεία που προσελκύουν ή η διαφήμιση για την αγαθοεργία τους είναι σίγουρα προσοδοφόρα.

Τα παραδείγματα επιχειρήσεων που αξιοποιούν τις ανοιχτές πόρτες της εφαρμοζόμενης πολιτικής πληθαίνουν. Οι ιδιώτες πασχίζουν να μπουν στα σχολεία, από πολυεθνικές τύπου "Kόκα Kόλα", "Dole", "Colgate" μέχρι οίκοι ανοχής! Μέχρι και οι σφαγείς του ΝΑΤΟ προσφέρουν "φιλανθρωπία".

Ευτυχώς, η διευθύντρια του Γυμνασίου Λ. Τ. Κάσου δεν δέχθηκε να παραδώσει το σχολείο ευθύνης της βορά στις ορέξεις των ιδιωτών.

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Δωδεκανήσου, με καταγγελίες που στέλνει σε ΜΜΕ, αφού αναφέρει ότι έχει πάρει άδεια από τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, έχει το θράσος να εξαπολύει μύδρους κατά της διευθύντριας και να της αποδίδει "αναχρονιστικά στεγανά".

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει το Υπουργείο ώστε:

  • Να σταματήσει το όργιο "φιλανθρωπίας" των διάφορων ιδιωτών - χορηγών στα σχολεία.
  • Και να στηρίξει - προστατεύσει τόσο τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό όσο και όλους εκείνους που δε δέχονται να μπουν οι χορηγοί στο σχολείο».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ