Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ
Στάση εργασίας χτες και διαδήλωση

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας που ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.

Στην Αθήνα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Ομόνοια αναδεικνύοντας ότι ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις πρέπει να γίνει υπόθεση των εργαζομένων και του λαού. Εχουν να κάνουν με τις κοινωνικές υπηρεσίες, με την ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών στο λαό, με τα λαϊκά δικαιώματα. Παράλληλα εντάσσονται στις γενικότερες αναδιαρθρώσεις που στόχο έχουν ένα κράτος πιο αποτελεσματικό στην εξυπηρέτηση των αναγκών των μονοπωλίων. Γι' αυτό απαιτείται ενιαία πάλη, ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία μέσω της Σταδίου έως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται:

-- Στις 3 και 4 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) θα προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Συλλόγου τους.

-- Στις 3 Δεκέμβρη, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα κάνουν στάση εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ.)

-- Επίσης 24ωρη απεργία θα κάνουν στις 6 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ. στους Νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Εβρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ