Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑμεΑ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Ολοι τη Δευτέρα στις 9.30 π.μ. στην Ομόνοια

Το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής προκήρυξε 24ωρη απεργία

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
Σε 24ωρη απεργία καλεί τη Δευτέρα, 3 Δεκέμβρη- Παγκόσμια Μέρα των Ατόμων με Αναπηρία - τοΣωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ). Παράλληλα, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα γίνει την ίδια μέρα στην Ομόνοια, στις 9.30 το πρωί. Στην κινητοποίηση καλούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

«Μην επαναπαύεστε. Συνάδελφοί μας βρίσκονται απολυμένοι στα σπίτια τους, άλλοι είναι για μήνες απλήρωτοι, οι άνθρωποι με αναπηρία που εξυπηρετούμε οδηγούνται στον καιάδα της απομόνωσης, το ένα χαράτσι έρχεται πίσω από το άλλο, τα επιδόματα, τα φάρμακα, τα τεχνικά βοηθήματα κόβονται, η ζωή μας γίνεται κόλαση... Στις 3 του Δεκέμβρη πρέπει να είμαστε όλοι στους δρόμους», σημειώνει στο απεργιακό του κάλεσμα το (ΣΕΜΙΣΕΑ).

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στις δομές Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας, το Σωματείο επισημαίνει ότι όσες «είναι ακόμα ανοικτές, λειτουργούν με προγράμματα του ΕΣΠΑ που σε λίγο τελειώνουν, ενώ οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί δραματικά και το μέλλον των περισσότερων φορέων είναι αβέβαιο. Ζητούν χρήματα από τους γονείς είτε άμεσα με τροφεία είτε έμμεσα με τη μορφή δωρεάς. Ο εθελοντισμός και η φιλανθρωπία πλασάρονται ως η λύση στα προβλήματα, τη στιγμή που οι εθελοντές στην πλειονότητά τους είναι νέοι που αναζητούν εργασία και οι φιλάνθρωποι είναι αυτοί που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους και ξεπλένουν το βρώμικο χρήμα τους».

Οπως σημειώνει, οι υπάρχουσες δομές δεν αρκούσαν για να καλύψουν τις ανάγκες ειδικής αγωγής των 185.000 ατόμων με αναπηρία ακόμα και τα προηγούμενα της κρίσης χρόνια, η μία μετά την άλλη συρρικνώνουν τις υπηρεσίες τους, απολύουν εργαζόμενους, κλείνουν ή εμπορευματοποιούνται. «Στα ιδιωτικά κέντρα οι συνάδελφοι εργάζονται χωρίς συμβάσεις, χωρίς ωράρια, ανασφάλιστοι, ενώ κυριαρχεί το μπλοκάκι. Υπάρχει τρομοκρατία από τους εργοδότες στο χώρο δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ