Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «FINTEXPORT»
Παρέμβαση στη λαϊκή αγορά Αγ. Στεφάνου

Από τη χτεσινή παρέμβαση στη λαϊκή αγορά του Αγ. Στεφάνου
Από τη χτεσινή παρέμβαση στη λαϊκή αγορά του Αγ. Στεφάνου
Σε δυναμική παρέμβαση στη λαϊκή αγορά του Αγίου Στεφάνου, με προκηρύξεις και ντουντούκα, όπου ενημέρωσαν τα πλατιά λαϊκά στρώματα της περιοχής για τα οξυμένα τους προβλήματα, προχώρησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της FINTEXPORT. Χτες οι εργάτες συμπλήρωσαν δύο βδομάδες κατάληψης του εργοστασίου (το οποίο βρίσκεται στον Αγ. Στέφανο) απαιτώντας την άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων 12 μηνών, την επαναλειτουργία του εργοστασίου, με όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα και την άμεση έκτακτη οικονομική τους ενίσχυση.

Οι εργαζόμενοι, με τη χτεσινή τους παρέμβαση, κάλεσαν το λαό της περιοχής σε συμπαράσταση στον αγώνα τους, σημειώνοντας: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, παρά μόνο ο αγώνας με σημαία τα δικά μας συμφέροντα απέναντι στα μονοπώλια». Στο πλευρό τους για μια ακόμη φορά βρέθηκαν η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), το Συνδικάτο της Αττικής, οι Λαϊκές Επιτροπές των γύρω περιοχών, ο Σύλλογος Γυναικών Διονύσου καθώς και η Κομματική Οργάνωση Βάσης Διονύσου του ΚΚΕ, οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργατών.

Αμέσως μετά την παρέμβαση στη λαϊκή αγορά οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο εργοστάσιο, όπου και απέρριψαν την πρόταση της εργοδοσίας να βγάλει τα έτοιμα εμπορεύματα από το χώρο και από την τιμή πώλησής τους οι εργαζόμενοι να πάρουν το 50% και το άλλο 50% να το κρατήσει η εργοδοσία. Επιπρόσθετα, δήλωσαν έτοιμοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους κλιμακώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ