Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες συλλήψεις στα σύνορα

Συνεχίζεται στα σύνορα το δράμα μεταναστών και προσφύγων που στα χέρια δουλεμπόρων θαλασσοδέρνονται, πασχίζοντας να εισέλθουν στην ΕΕ μέσω Ελλάδας, τις περισσότερες φορές πέφτουν στα χέρια των ενισχυμένων στα σύνορα δυνάμεων καταστολής. Στο Αιγαίο στη βραχονησίδα Κατσαγάνι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου Αγαθονησίου και περιπολικού σκάφους της FRONTEX 36 αλλοδαποί (24 άνδρες, 6 γυναίκες και 6 ανήλικοι) «στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων» που κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές με φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο.

Επίσης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Αγαθονήσι άλλοι 22 αλλοδαποί (17 άνδρες, 2 γυναίκες και 3 ανήλικοι), επίσης «στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων» που κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με την οποία ο κυβερνήτης της απέπλευσε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη Σάμο, στο λιμάνι, λιμενικοί συνέλαβαν άλλους 32 μετανάστες (19 άνδρες, 9 γυναίκες και 4 ανήλικοι), που είχαν ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με την οποία ο κυβερνήτης της επέστρεψε στις απέναντι ακτές μετά την αποβίβασή τους στη βραχονησίδα Κασονήσι.

Στην Ηγουμενίτσα συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού οδηγός φορτηγού με επικαθήμενο, καθώς μετέφερε κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη από παλέτες εντός του φορτίου του 16 αλλοδαπούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ