Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΕΕ
«Συγκυβέρνηση» και στη νέα διοίκηση

Η «συμμαχία των προθύμων» επισκίασε τις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, με τις δυνάμεις που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να συμπορεύονται στη βάση της επισήμανσης του απερχόμενου προέδρου της Συνομοσπονδίας Β. Κορκίδη ότι «οι κοινοί αγώνες μας έπεισαν ότι η αποτελεσματική προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων μας υπερβαίνει τις πολιτικές μας διαφορές».

Το γεγονός, βέβαια, της αγωνιστικής απραξίας που διακρίνει την ΕΣΕΕ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων «για τα μάτια του κόσμου», αλλά και η στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης απέναντι στα φιλομονοπωλιακού χαρακτήρα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης αποδεικνύουν πόσο προκλητικό είναι να γίνονται εκτίμησης σαν τις παραπάνω, Γιατί, ούτε κοινοί αγώνες, ούτε προάσπιση των συναδέλφων, ούτε προώθηση των συμφερόντων της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπροσώπων του κλάδου υπήρξε. Το μόνο που κατάφεραν ήταν ότι οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις ενώθηκαν εις σάρκαν μίαν με σκοπό την εξυπηρέτηση των μεσαίων και μεγάλων εμπορικών συμφερόντων, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ένα κομμάτι από την «πίτα» της ...«ανάκαμψης», θα πάει εκεί που πρέπει και ότι δε θα έρθουν ...ξένες δυνάμεις να διεμβολίσουν ολοκληρωτικά τον εμπορικό κλάδο.

Στον αντίποδα των θέσεων, του στόχου και της εκλογικής συνεργασίας των πρώην αντίπαλων συνδυασμών «Νέα Εμπορική Ενότητα» και «Πανελλήνια Κίνηση Εμπόρων» που κατήλθαν στις εκλογές ως «Ενωμένο Ελληνικό Εμπόριο», στάθηκαν οι αντιμονοπωλιακές δυνάμεις της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων», οι αγωνιστικές δυνάμεις που συστρατεύονται με την ΠΑΣΕΒΕ και αγωνιούν για τον αυτοαπασχολούμενο και μικρό έμπορο. Στις σχετικές τοποθετήσεις στη Γενική Συνέλευση, η «Αγωνιστική Συνεργασία» δεν στάθηκε μόνο στις διαπιστώσεις. Διατύπωσε αγωνιστική πρόταση για μια νέα πορεία της ΕΣΕΕ, με συνολική αντιπαράθεση στην εχθρική για τον μικρό έμπορο πολιτική που υλοποιείται, για δράση ενάντια στα μονοπώλια, για συντονισμό της πάλης με τους εργαζόμενους και τους μικρούς αγρότες...

Για τις αγωνιστικές δυνάμεις, οι εκλογές ήταν ένας ακόμη αγώνας, όχι ο μόνος, ούτε ο τελευταίος. Σε σύνολο 390 ψηφισάντων, τα αποτελέσματα είναι: «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων», 29 ψήφοι (7,4%), 1 έδρα, εκλέγει τον Γ. Κοκολάρα. «Ενωμένο Ελληνικό Εμπόριο» 326 ψήφοι (83,6%), 19 έδρες. «Ανεξάρτητη Συνεργασία Εμπόρων» 32 ψήφοι, (8,2%), 1 έδρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ