Πέμπτη 22 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΕ»
Προκλήσεις μπροστά στις εκλογές

Η κατάθεση ψηφοδελτίου με την επωνυμία «Επιτροπή Αγώνα», για τις αυριανές εκλογές για νέο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στα Κλωστήρια Κρητικού, στην Πάτρα, απορρίφθηκε από την Εφορευτική Επιτροπή, με τη δικαιολογία ότι δεν προβλέπεται από το καταστατικό!

Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι της «Κρητικός ΑΕ» συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ζητούν την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου, διασφάλιση των θέσεων εργασίας, χωρίς απώλεια μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Το κλαδικό σωματείο Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας - Τσαγκαράδων της περιοχής καταγγέλλει την παράνομη και προκλητική στάση της Εφορευτικής Επιτροπής «υπό την καθοδήγηση συγκεκριμένων παρατάξεων της πλειοψηφίας της Διοίκησης». Στην ανακοίνωσή τους, σημειώνονται οι εγκληματικές ευθύνες της εργοδοσίας, της έκπτωτης διοίκησης του εργοστασιακού σωματείου, της ξεπουλημένης ηγεσίας του ΕΚΠ και της κυβέρνησης και η προσπάθειά τους, με «τερτίπια» και ψεύτικες υποσχέσεις, να σταματήσουν το δίκαιο αγώνα των εργατών για την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Να πούμε εδώ ότι, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, ψηφοδέλτιο μπορεί να καταθέσει κι ένα άτομο, άρα οι δήθεν «τυπικές διαδικασίες» που επικαλείται η εφορευτική επιτροπή μάλλον στόχο έχουν να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν, δηλαδή να μην υπάρξει δεύτερο ψηφοδέλτιο. Πάντως, οι υποφήφιοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα, επειδή δεν έγινε δεκτό το ψηφοδέλτιο. Αξιοσημείωτο, τέλος, είναι ότι μέχρι τώρα η συγκεκριμένη διοίκηση δε θεωρούσε σκόπιμο να κάνει εκλογές. Η προθεσμία έληγε στις 26 Φλεβάρη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ