Πέμπτη 22 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΕΒΕ
Συνεχίζουν την απεργία πείνας

Απεργία πείνας για έβδομη μέρα συνεχίζουν οι δέκα «αυτοεξορισμένοι» στη Μακρόνησο συμβασιούχοι του ΤΕΒΕ, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους. Παράλληλα, οι συνάδελφοί τους συνεχίζουν να συγκεντρώνονται καθημερινά με μαύρες σημαίες έξω από τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΤΕΒΕ.

Να σημειώσουμε ότι οι περίπου 150 συμβασιούχοι, μετά από 10 χρόνια συνεχούς εργασίας καλύπτοντας πάγιες ανάγκες στον Οργανισμό, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, καθώς εξαιρέθηκαν από το νόμο 2689/2000 για την τακτοποίηση των εκτάκτων του δημοσίου. Αιτιολογικό, ότι τα τελευταία χρόνια εργασίας τους δε θεωρούνται προϋπηρεσία - ο νόμος απαιτεί 24 μήνες - καθώς δεν έχουν εκδικαστεί ακόμα τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει.

Η κυβέρνηση από την άλλη απέναντι σ' αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε από το νόμο που η ίδια έφτιαξε για να διατηρήσει την πολιτική ομηρία εργαζομένων στο δημόσιο, το μόνο που έχει απαντήσει είναι ότι θα περιμένει την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι. Την Κυριακή όμως δεν παρέλειψε να στείλει με βάρκα στο νησί απογραφέα για τους δέκα εργαζόμενους που δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την απεργία πείνας μέχρι να δικαιωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ