Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Από προχτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας για το θέμα των συγχωνεύσεων τμημάτων
Από προχτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας για το θέμα των συγχωνεύσεων τμημάτων
Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Πειραιά μαζί με τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων των σχολείων, στα οποία επίκεινται συμπτύξεις τμημάτων και απαίτησαν να πάρει πίσω η συγκυβέρνηση τις συμπτύξεις των 7 τμημάτων από τα πέντε Γυμνάσια στον Πειραιά.

Από τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης ενημερώθηκαν πως ήδη στέλνονται «εντέλεσθαι» στους διευθυντές των σχολείων για την υλοποίηση των συμπύξεων. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Πειραιά προχωρά την ερχόμενη Δευτέρα σε νέα κινητοποίηση στις 10 το πρωί στη Διεύθυνση Περιφεριφερειακής Εκπαίδευσης Αττικής δηλώνοντας ότι οι γονείς «αρνούμαστε τα "τετέλεσται" στη μόρφωση των παιδιών μας. Αποδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι με τις οργανωμένες μαζικές κινητοποιήσεις μας, καταφέραμε και ανακόψαμε τη λαίλαπα των συμπτύξεων (από 100 τμήματα έγιναν 7). Συνεχίζουμε τον αγώνα μας».

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά, με ψήφισμά της, τάσσεται ενάντια και καταδικάζει την αντιεκπαιδευτική - αντιπαιδαγωγική πρακτική των συμπτύξεων. Καταγγέλλει όσους διευθυντές σχολείων συνέβαλαν σε αυτές και εκφράζει τη στήριξή της στους συλλόγους διδασκόντων και τους διευθυντές των σχολείων που αρνούνται να προχωρήσουν στην εκτέλεση της παραπάνω εντολής. Εξουσιοδοτεί δε το ΔΣ της ΕΛΜΕ να πάρει μέτρα στήριξης όσων εκπαιδευτικών διωχθούν αρνούμενοι την εντολή σύμπτυξης.

Κινητοποίηση στο Αιγάλεω

Σε αποκλεισμό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας στο Αιγάλεω προχώρησαν από το πρωί και για τρεις περίπου ώρες οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας - Κορυδαλλού και Χαϊδαρίου.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει, δήλωσαν την αντίθεσή τους στις συμπτύξεις και το κλείσιμο τμημάτων, τα κενά στα σχολεία και τις υποχρεωτικές και αυθαίρετες μετακινήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών και απαίτησαν κάλυψη των κενών με προσλήψεις. Επίσης, έχουν εξαγγείλει νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη, στις 12.30, με νέα συγκέντρωση στη Διεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ