Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τα σχολεία πρέπει να διεκδικούν τα δίκια τους

Συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις «χορηγίες» του ΝΑΤΟ σε σχολεία των Χανίων

Πολιτικά ανήθικη χαρακτήρισε χτες στη Βουλή την πρακτική της αποδοχής «βοήθειας» σε μηχανήματα και αναλώσιμα που παρείχαν υποκριτικά σε σχολεία των Χανίων Γερμανοί στρατιωτικοί που εκπαιδεύονται στο πεδίο βολής στην Κρήτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησής του που συζητήθηκε στη Βουλή. Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας υπήρξε όμως πλήρης κάλυψη!

Η απαράδεκτη πολιτική της ζητιανιάς είναι ...επίσημη πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας όπως χαρακτηριστικά επιβεβαίωσε με την απάντησή του ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεωδόρου. Αναφερόμενος στα γεγονότα, δήλωσε πως «το ίδιο το σχολείο απεδέχθη τη χορηγία αυτή χωρίς η χορηγία να περάσει από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ως όφειλε», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «εάν είχε γίνει αυτό πράγματι η αποδοχή της θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα», αφού «θεωρώ ότι δε θα είχε αλλάξει και το αποτέλεσμα, γιατί και η Περιφερειακή Διεύθυνση θα το είχε αποδεχθεί». Μάλιστα, υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε πρόσκληση για δημόσιες ευχαριστίες».

Εντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ που τόνισε πως «υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα και με ευχαριστίες». Θύμισε μάλιστα ανάλογες περιπτώσεις τονίζοντας πως «είναι ο Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, το Ιδρυμα του Αγίου Νεκταρίου, το 2ο Ολοήμερο Κολεγιακό Νηπιαγωγείο Χανίων. Και, βέβαια, πριν από λίγο καιρό είχαμε χορηγίες, φωτοτυπικά μηχανήματα και άλλα και στην Πάτρα από την ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής της Λάρισας. Υπάρχουν και πολλά άλλα που δε βγαίνουν στον αφρό, γιατί δεν συγκεντρώνονται». Επισήμανε ότι με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και την υποχρηματοδότηση της Παιδείας «φθάσατε τα σχολεία, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τους εργαζόμενους σ' αυτήν την κατάσταση και η σημερινή συγκυβέρνηση και οι πρώην κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έρχονται οι Γερμανοί στρατιωτικοί και προσπαθούν μέσα από τις λεγόμενες "χορηγίες" να μεθοδεύσουν διαδικασίες που θα μετατρέπουν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, σε επαίτες. Αυτή είναι η λογική που κυριαρχεί και εμείς είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι. Θεωρούμε απαράδεκτο και, αν θέλετε, πολιτικά ανήθικο να λειτουργούν αυτές οι διαδικασίες μέσα στα σχολεία μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ