Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Στον τελικό για το χρυσό

Η εθνική Νεανίδων έκανε επίδειξη δύναμης επί της Ρωσίας στην πρεμιέρα, «διέλυσε» στη συνέχεια Ζιμπάμπουε και Νότια Αφρική, κέρδισε εύκολα τη Βραζιλία και επικράτησε... χαλαρά στον προημιτελικό απέναντι στις ΗΠΑ (8-3) στο χτεσινό ημιτελικό, φτάνοντας αήττητη στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Περθ. Παρά το αρχικό 2-1 υπέρ των ΗΠΑ, οι Ελληνίδες διεθνείς έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, με εκπληκτική άμυνα και με καταιγιστικούς ρυθμούς στην επίθεση, κυρίως στο δεύτερο 8λεπτο, πήραν διαφορά (6-3) στο σκορ, αφήνοντας τις ΗΠΑ χωρίς τέρμα στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού.

Στο μεγάλο αυριανό τελικό (09.30) η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία (σ.σ. απέκλεισε τη Ρωσία με 14-11) με στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. O ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης φιλοδοξεί να οδηγήσει στην κορυφή του κόσμου τις «πιτσιρίκες» και να επαναλάβει το θρίαμβο με την εθνική γυναικών στο περσινό Παγκόσμιο της Σαγκάης.

Τα γκολ: Πλευρίτου Ε. 2, Μπενέκου Α. 2, Πλευρίτου Μ. 2, Χαραλαμπίδου Σ. 1, Κώτσια 1.

  • Στον... πόντο κρίθηκε ο προημιτελικός του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων, με την ελληνική ομάδα να μένει εκτός 4άδας λόγω ενός γκολ που δέχθηκε δύο λεπτά πριν το φινάλε στον αγώνα με τη Σερβία (έχασε με 9-8). Τα γκολ: Χρυσοσπάθης 4, Δερβίσης 2, Γούβης 1, Φωτόπουλος 1. Τώρα η ομάδα του Σάκη Κεχαγιά θα παίξει για τις θέσεις 5-8, αρχικά με τον ηττημένο του ζευγαριού Ουγγαρία-Αυστραλία.
  • Το ντέρμπι της Βουλιαγμένης με τον Παναθηναϊκό (18.30) ξεχωρίζει από τη σημερινή δεύτερη δόση της 5ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών. Επίσης, θα παίξουν και οι ΠΑΟΚ - ΝΟ Πατρών (14.00) Π. Φάληρο - Αργοστόλι (19.00).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ