Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Οικογενειακές ίντριγκες και παιχνίδια συμφερόντων

Οικογενειακές ίντριγκες, κόντρες συμφερόντων -ακόμα και ανάμεσα σε συγγενικά πρόσωπα-, ψεύτικα στοιχεία για τα οικονομικά φαίνεται να συνθέτουν ένα σκηνικό επιχειρηματικού πολέμου στο... πρόσφορο για τέτοιου είδους ιστορίες έδαφος του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, που αποτελεί πεδίο δράσης για το κυνήγι του κέρδους (και μόνο αυτού) των εκάστοτε επιχειρηματιών.

Ο νεαρός γιος (Δημήτρης) του ενός εκ των πρώην ιδιοκτητών (του Παύλου) της ομάδας, με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τη σύλληψη του πρώην Αμερικανού παίκτη του Παναθηναϊκού Μάικ Μπατίστ για χρέη προς την Εφορία (ύψους περίπου 200.000 ευρώ, τα οποία έπρεπε βάσει συμβολαίου να τα πληρώσει η ΚΑΕ) υπέβαλε την παραίτησή του, παραχωρώντας δωρεάν τις μετοχές -όπως είπε χαρακτηριστικά- στο θείο του Θανάση Γιαννακόπουλο.

Παράλληλα, προχώρησε και σε αποκαλύψεις στις οποίες κατηγόρησε το θείο του για ψευδή στοιχεία όσον αφορά τα οικονομικά της ΚΑΕ, όταν ανέλαβε ο ίδιος το καλοκαίρι. Ας σημειωθεί ότι από το 2002 ο Θανάσης είχε αναλάβει μόνος του τη διαχείριση της ΚΑΕ που μέχρι τότε ανήκε στον αδελφό του Παύλο (και πατέρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου). Μάλιστα ο 38χρονος πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού αποκάλυψε πως αιτία για τη φυγή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από την τεχνική ηγεσία της ομάδας ήταν μεγάλο ποσό οφειλομένων από την προηγούμενη ιδιοκτησία αντικρούοντας με αυτόν τον τρόπο τα σενάρια που ήθελαν τον Σέρβο τεχνικό να φεύγει εξαιτίας της παρουσίας του νέου προέδρου. Δικαιολογώντας την απόφασή του για την αποχώρηση τόνισε πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα πραγματικά χρέη της ΚΑΕ και διευκρίνισε πως εάν ο θείος του δε θέλει τις μετοχές θα τις παραδώσει στον Ερασιτέχνη.

  • Για την 9η αγωνιστική της Α1 ανδρών θα γίνουν τα παιχνίδια:
  • ΣΑΒΒΑΤΟ: Αρης - Ικαρος (17.00), Καβάλα - Περιστέρι (17.00), Ηλυσιακός - ΠΑΟΚ (17.00, ΕΤ3), Πανελευσινιακός - Απόλλων Πάτρας (19.00, ΕΤ1).
  • ΚΥΡΙΑΚΗ: Κολοσσός Ρόδου - ΚΑΟΔ (12.00), Ρέθυμνο - Ολυμπιακός (16.00, ΕΤ1), Παναθηναϊκός - Πανιώνιος (19/12).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ