Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρέμβαση για τις ζημιές στην Πρέβεζα

Να ...περιμένουν λέει προκλητικά η κυβέρνηση

Την άμεση αποζημίωση στο 100% της ζημιάς για τα κηπευτικά που καταστράφηκαν σε περιοχή της Πρέβεζας από πρόσφατο ανεμοστρόβιλο ζήτησε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραϊτης.

Ο βουλευτής τόνισε ότι η σφοδρότητα του ανεμοστρόβιλου ήταν τέτοια που κατέστρεψε 150 στρέμματα θερμοκηπίων και βάρκες ψαράδων και ζήτησε, επειδή ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτές τις ζημιές, την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Χαρακόπουλος είπε ότι δεν έχει περάσει ακόμα το χρονικό διάστημα για την αναγγελία των ζημιών και ισχυρίστηκε ότι οι ζημιές δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Ανέφερε ότι οι ζημιές που έγιναν στο πάγιο και φυτικό κεφάλαιο εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις θα ενταχθούν στα ΠΣΕΑ και θα ζητηθεί η έγκριση της ΕΕ και του υπουργείου Οικονομικών κάνοντας έτσι φανερό ότι στην ουσία οι πληγέντες ή δε θα αποζημιωθούν ή θα πάρουν ψίχουλα.

Στην παρέμβασή του ο Ν. Μωραΐτης κατήγγειλε ότι δεν έγιναν έγκαιρα οι διαδικασίες του ΕΛΓΑ (που έχει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό) για την καταγραφή των ζημιών και είπε ότι η αποζημίωση δεν πρέπει να γίνει μέσω των ΠΣΕΑ αφού αυτήν τη διαδικασία ή δεν την εγκρίνει η ΕΕ ή δίνονται απλώς ψίχουλα.

Αυτό που χρειάζεται, είπε, είναι ένας κρατικός ασφαλιστικός οργανισμός που θα καλύπτει στο 100% τις ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ