Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ
«Μεγάλη ευκαιρία» για τις πολυεθνικές

Τα κυβερνητικά σχέδια εντονότερης εκμετάλλευσης του εγχώριου ορυκτού πλούτου από το μεγάλο κεφάλαιο και οι ενεργειακές επενδύσεις ήταν στο επίκεντρο της ενημέρωσης από τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Μ. Παπαγεωργίου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, τον οποίο συνάντησε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πριν κλείσουν οι πόρτες της συνάντησης, ο υφυπουργός, μιλώντας στον Κ. Παπούλια, είπε ότι «είναι μεγάλη ευκαιρία. Μεγάλη ευκαιρία για να κάνουμε αρκετά σημαντικά πράγματα στο κομμάτι ειδικά της ενέργειας, αλλά ακόμη και στον ορυκτό πλούτο που, όπως ξέρετε, η Ελλάδα έχει πολύ ορυκτό πλούτο». Πρόσθεσε ότι «υπάρχει μεγάλη στροφή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις πρώτες ύλες. Για να μη γίνονται εισαγωγές αλλά να είναι οι πρώτες ύλες από τις χώρες της Ευρώπης. Και είναι σημαντικό το γεγονός, ότι π.χ. το σιδηρονικέλιο είμαστε η μοναδική χώρα που το παράγει και το εξάγει στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Και αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες».

Το γεγονός είναι ότι στο πρόσφατο παρελθόν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε προωθήσει νομοθετικές ρυθμίσεις με στόχο την αλλαγή και των κανόνων εκμετάλλευσης των ορυκτών πόρων, και το πλαίσιο εκχώρησης ορυχείων κλπ., ενώ ξεκαθαρίζει και το δημόσιο χαρτοφυλάκιο. Παράλληλα με την εφαρμογή της σκληρής φιλομονοπωλιακής πολιτικής, οι πολιτικοί υπηρέτες του κεφαλαίου διαμορφώνουν τους όρους νέων «δώρων» στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Η Ελλάδα είναι πλούσια σε κάποια ορυκτά, αλλά και σε χρυσό, που αποτελεί «πρωταγωνιστή» των εξελίξεων αυτό το διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ