Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΣΠΑΙΤΕ
Κινητοποιήσεις και εκλογές

Αύριο οι σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ οργανώνουν κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις τμημάτων στη σχολή τους. Σήμερα θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για τις συγχωνεύσεις και τα συνολικά προβλήματά τους.

Ο Σύλλογος, την Τρίτη, 18 Δεκέμβρη, έχει εκλογές, μετά την καθαίρεση του ΔΣ στην τελευταία Γενική Συνέλευση, με συντριπτική πλειοψηφία. Η ΠΑΣΠ είχε την πλειοψηφία στο ΔΣ, αλλά οι φοιτητές με ψήφισμά τους την κατήγγειλαν γιατί σαν εκπρόσωπος της κυβέρνησης πρότεινε τη συγχώνευση των τμημάτων Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας, όπως και των τμημάτων Εργων Υποδομής με Δομικών Εργων. Στο ψήφισμα αναφέρεται πως «οι υπάρχοντες συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν πέρσι το Μάη στις εκλογές, από τους σπουδαστές, δε μας αντιπροσωπεύουν, δεν αντιπροσωπεύουν τις διαθέσεις μας».

Θυμίζουμε ότι με το ψήφισμα αποφασίστηκε «καθαίρεση του ΔΣ και δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής η οποία θα έχει την ευθύνη να υλοποιήσει τις αποφάσεις της ΓΣ για 10 μέρες μέχρι να γίνουν νέες εκλογές του σπουδαστικού συλλόγου». Η Συντονιστική Επιτροπή που ορίστηκε ήταν 11μελής από 2 εκπροσώπους των παρατάξεων, δηλαδή ΠΚΣ, ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, «Δέκα» (τα ΕΑΑΚ δεν επιθυμούσαν να συμμετάσχουν) και 3 φοιτητές που δεν είναι σε ψηφοδέλτια παρατάξεων. Ομως, οι κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ τελικά τα ...γύρισαν και δε συμφώνησαν στις εκλογές, αποχωρώντας από τη Συντονιστική Επιτροπή. Η Συντονιστική Επιτροπή πήρε απόφαση για τις εκλογές κατά πλειοψηφία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ