Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Γενικεύονται οι διαθεσιμότητες στα ΑΕΙ

Κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων χτες, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο διοίκησης του πανεπιστημίου πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας τους, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ απαιτούν από το υπουργείο να πάρει πίσω την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και το νόμο 4093/12.

Επίσης ζήτησαν από τη διοίκηση του πανεπιστημίου, να μην υπογράψει τις πράξεις διαθεσιμότητας και να επισπεύσει τη συνεδρίαση της Συγκλήτου προκειμένου να συζητήσει το θέμα της εφεδρείας των διοικητικών υπαλλήλων και να πάρει απόφαση.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εφαρμόζοντας την πράξη νομοθετικού περιεχομένου διέγραψε από το Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου, 97 διοικητικούς υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) του ΑΠΘ και δεκάδες ακόμα από τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Ιωαννίνων και Πάντειο.

Σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ συνεχίζουν τον αγώνα τους με νέα 4ωρη στάση εργασίας στο πλαίσιο της οποίας θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου με τα σωματεία Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Την πλήρη αντίθεσή της στην εφαρμογή των διατάξεων του νόμου Ν.4093/2012 για τη διαθεσιμότητα και επαπειλούμενη απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων (ΙΔΑΧ), εκφράζει η Κοσμητεία της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ.

Επίσης, το προεδρείο της συνόδου πρυτάνεων, με ανακοίνωση του, «εκφράζει βαθιά αγανάκτηση για τη διαγραφή διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ, από τα μητρώα των ελληνικών ΑΕΙ».

Σε διαθεσιμότητα είναι, επίσης, 24 εργαζόμενοι στο ΤΕΙ Πειραιά, 22 στο ΤΕΙ Αθήνας και 18 στο ΤΕΙ Κρήτης. Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ανακοίνωσε την αναστολή όλων των λειτουργιών του ιδρύματος για σήμερα και αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ