Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Αναζητά συμμάχους για να ξελασπώσει τους αστούς

Αυταπάτες με τη σέσουλα μοιράζει στον ελληνικό λαό η αντιπροσωπεία που επισκέπτεται τη Βραζιλία

Γρηγοριάδης Κώστας

Φιλότιμες προσπάθειες να πλασάρει τη Βραζιλία σαν παράδειγμα προς μίμηση, που δήθεν συνταιριάζει την αστική διαχείριση και τη λήψη φιλολαϊκών μέτρων, καταβάλει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί αντιπροσωπεία της με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα.

Στην πραγματικότητα αναζητά ιμπεριαλιστές συμμάχους και βοήθεια για το ξελάσπωμα της ντόπιας αστικής τάξης από την κρίση, που κατά το ΣΥΡΙΖΑ προϋποθέτει «κούρεμα» του χρέους κι ένα μείγμα διαχείρισης ανάλογο αυτού που εφαρμόστηκε σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, με επεκτατικά μέτρα και χρήμα στα μονοπώλια να κάνουν επενδύσεις.

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις γύρω από τον επιμερισμό των ζημιών της κρίσης που εκδηλώνονται με αφορμή το χρέος της Ελλάδας, επιβεβαιώνει το ΑΠΕ. Επικαλούμενο πληροφορίες από τις συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα, προβάλλει το γεγονός ότι εκ μέρους του έγινε καθαρό στους συνομιλητές ότι «το πρόγραμμα, εκτός από βάρβαρο είναι και αναποτελεσματικό» και σημειώνεται «κάτι που ενδιαφέρει τη Βραζιλία, ως χώρα που παίζει σημαντικό ρόλο στο ΔΝΤ».

Υπενθυμίζουμε ότι η Βραζιλία είναι από τις χώρες που στο πλαίσιο του ΔΝΤ αντιτίθεται στο πρόγραμμα δανειοδότησης της Ελλάδας, εκφράζοντας την απροθυμία της δικής της αστικής τάξης να συμμετάσχει στο «λογαριασμό».

Σε δηλώσεις του ο Αλ. Τσίπρας εγκωμίασε την εμπειρία της χώρας για το πώς «κατάφεραν πριν δέκα χρόνια να παραλάβουν μια χώρα στα πρόθυρα μιας μεγάλης κοινωνικής κρίσης (...) και να την οδηγήσουν σε μια συντεταγμένη κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση με αναδιανομή του πλούτου, αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και μια προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης με επιμονή σε αναπτυξιακές πολιτικές».

Μάλιστα έφερε σε αντιπαράθεση την εκεί αστική διαχείριση με την «ακραία βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική» της ΕΕ ισχυριζόμενος ότι αυτή «δεν αποτελεί μονόδρομο, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές». Πέραν των αυταπατών που σερβίρει στο λαό, ο Αλ. Τσίπρας κλείνει το μάτι στην ντόπια αστική τάξη όταν συμπληρώνει «είναι ιδιαίτερα κρίσιμο (...) να έχουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη στις προσπάθειές μας, μιας σημαντικής δύναμης στην παγκόσμια οικονομία».

Αναντίρρητο όμως είναι το γεγονός ότι η «εναλλακτική πολιτική» που υπερασπίζεται ο Αλ. Τσίπρας έχει βυθίσει στην απόλυτη εξαθλίωση εκατομμύρια Βραζιλιάνους. Αλλωστε, σε non paper του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το περιεχόμενο των εκεί επαφών, αναφέρεται και η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με το «Κίνημα Ακτημόνων» - 5 περίπου εκατομμύρια άνθρωποι που δεν είδαν κανένα καλό από την «εναλλακτική πολιτική» της κυβέρνησης της Βραζιλίας. Εξωθούμενοι από την ακραία φτώχεια, έχουν οδηγηθεί σε κατάληψη γης την οποία καλλιεργούν για την επιβίωσή τους, όχι ανεμπόδιστα από το κράτος. Οι ίδιοι μάλιστα, σύμφωνα με το non paper, ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «προσπαθούν να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη αντίστοιχη επίθεση με αυτή που γίνεται στον ελληνικό λαό στο βραζιλιάνικο λαό»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ