Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Μπλόκο στις απολύσεις

Απεργιακή συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Λάρισας πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι στο δήμο, στέλνοντας το μήνυμα ότι όλοι μαζί θα στήσουν «ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ» των χιλιάδων εργαζομένων που το καπιταλιστικό σύστημα θέλει να τους πετάξει σα στημένη λεμονόκουπα.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γ. Παπαδούλης, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας, προχώρησε σε οξεία κριτική στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, σημειώνοντας: «Στην Ομοσπονδία μας, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων αυτών βγήκαν τώρα στα κάγκελα, επειδή ανακοινώθηκαν απολύσεις. Μόλις χτες, όμως, οι ίδιοι ήταν χειροκροτητές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, χειροκροτητές του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, μέσα και από αντίστοιχα δημοτικά ψηφοδέλτια».

Και υπογράμμισε: «Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, Ευρωπαϊκή Ενωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ υλοποιούν τα βάρβαρα μέτρα, για να διασώσουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα κέρδη του κεφαλαίου. Θέλουν να εξασφαλίσουν τη σημερινή και αυριανή του κερδοφορία, την ανταγωνιστικότητά του, φορτώνοντας την κρίση στις πλάτες του λαού. Γι' αυτό απολύουν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κόβουν μισθούς και μεροκάματα, ιδιωτικοποιούν τομείς του δημοσίου, κόβουν φάρμακα, γιατρούς, βιβλία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ