Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΨΩΡΙΑΣΗ
Μηνιαίο χαράτσι 50 - 150 ευρώ στα φάρμακα

Μια ακόμα κατηγορία χρόνιων ασθενών - όσοι έχουν ψωρίαση - υποχρεώνονται σε ένα επιπλέον μηνιαίο χαράτσι που κλιμακώνεται από 50-150 ευρώ το μήνα, εξ εξαιτίας του νέου «καταλόγου παθήσεων, τα φάρμακα των οποίων χορηγούνται με μειωμένη ή μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου».

Οι νέοι κατάλογοι εξαιρούν την ψωρίαση από χρόνιο νόσημα και έτσι από μηδενική η συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα εκτινάσσεται στο 25%.

«Αυτή η συμμετοχή μεταφράζεται σε 50-150 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τη σοβαρότητα της ασθένειας, με αποτέλεσμα πια πολλοί ασθενείς να λένε "γιατρέ μη γράφεις αυτή την αγωγή γιατί δεν έχω να την πληρώσω. Γράψε κάτι πιο φτηνό"», αναφέρθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου από γιατρούς και αρρώστους.

Το νέο χαράτσι έρχεται να προστεθεί στο άλλο μόνιμο χαράτσι με τις ενυδατικές κρέμες που χρησιμοποιούν καθημερινά - και μάλιστα πολλές φορές - όσοι έχουν ψωρίαση, οι οποίοι υπολογίζονται στους 250.000. «Υπάρχουν άρρωστοι που χρησιμοποιούν μια κρέμα τη μέρα, που κοστίζει 20 ευρώ. Αυτή δεν καλύπτεται από τα ταμεία γιατί θεωρείται καλλυντικό, ενώ στην πράξη χρησιμοποιείται στη θέση φαρμάκου», αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ