Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΝΟΣΗΛΙΑ
Προσαρμογές στη γενικευμένη εμπορευματοποίηση!

Σε εναρμόνιση με τη γενικευμένη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, όπως ισχύει σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), προχώρησε η συγκυβέρνηση με την ένταξη του μισθολογικού κόστους στα διαβόητα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) για τις περιπτώσεις των ασθενών από κράτη-μέλη της ΕΕ και τρίτων χωρών που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας.

Τα ΚΕΝ, που ξετίναξαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ, καθιερώθηκαν από το 2011, ενώ με νέα κοινή υπουργική απόφαση προστίθενται τα εξής: «Στις περιπτώσεις πολιτών των κρατών-μελών της ΕΕ και των τρίτων χωρών, μη μονίμων κατοίκων Ελλάδος, η τιμή των ΚΕΝ υπολογίζεται με συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09 επί την τιμή που αναγράφεται στον πίνακα ΚΕΝ».

Επρόκειτο για μια ειλημμένη υποχρέωση της συγκυβέρνησης από τις συμφωνίες που έχει κάνει με την τρόικα. Για παράδειγμα, τα ΚΕΝ για τις παθήσεις και τις διαταραχές του οφθαλμού περιλαμβάνουν 20 κατηγορίες επεμβάσεων και κοστολογούνται από 280-2.203 ευρώ. Για τους αρρώστους της ΕΕ και των τρίτων χωρών θα κοστολογούνται από 585-4.604 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ