Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σκοπεύουν αιώνια λιτότητα για να μακροημερεύουν τα κέρδη...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ 2013 ΕΙΝΑΙ η χρονιά που «θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας». Και ο υπουργός Οικονομίας Γ. Στουρνάρας το δήλωσε αυτό και οι FINANCIAL TIMES το έγραψαν που φιλοξένησαν συνέντευξή του. Αρα δεν υπάρχει αμφιβολία.

Είναι αλήθεια πως τόσες «κρίσιμες χρονιές» μαζεμένες δεν μας είχαν τύχει ποτέ, αφού αν θυμάστε τα ίδια ακριβώς μας έλεγαν από το 2009. Κάθε χρόνος και πιο κρίσιμος από τον προηγούμενο. Γεμάτος φυσικά με νέα μέτρα και «θυσίες».

Εμείς πάλι πιστεύουμε ότι η πραγματικά «κρίσιμη χρονιά» θα είναι το... 2050! Γιατί εκεί το πάνε το πράγμα. Σε αιώνια λιτότητα, φτώχεια και ανεργία για το λαό, προκειμένου να μακροημερεύουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΗΚΕ πολύ... γενναιόδωρη η μείωση φόρου κατά 2.100 ευρώ που προβλέπουν στο φορολογικό τους νομοσχέδιο και είπαν να προσθέσουν πάνω τους και το μέτρο της συλλογής των αποδείξεων προκειμένου να τη δικαιούται κάποιος φορολογούμενος.

Δεν φτάνει δηλαδή που εξαφάνισαν το αφορολόγητο, πρέπει να μας βάλουν να μαζεύουμε χαρτάκια. Κι αυτό το αποκαλούν κίνητρο για... «φορολογική συνείδηση». Την ίδια ώρα που εφοπλιστές, βιομήχανοι και τραπεζίτες, μαζεύουν «όλο το χαρτί» των φοροαπαλλαγών και των προνομίων.

Α, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ, πάντα επίκαιρος και ουσιαστικός αυτός ο Κώστας Σκανδαλίδης! Θέλει - όπως μας είπε - να «βγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και να δει τον εαυτό του» όπως και να «επιστρέψει στην κοινωνία».

Καμία αντίρρηση, μόνο που θα δυσκολευτεί λιγουλάκι. Διότι για να... δει κανείς κάτι, πρέπει να έχει μείνει κάτι να φαίνεται, πράγμα που δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς για το ΠΑΣΟΚ. Οσο για την κοινωνία, τους βεβαιώνουμε ότι... περιμένει την επιστροφή τους με ανοιχτές αγκάλες ύστερα από τα καλά που έχουν κάνει.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Προέτρεψε μάλιστα τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μην ψηφίσει άλλα μέτρα. Μάλλον όσα έχει ήδη ψηφίσει του φαίνονται λίγα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ