Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ
«Χρηστή διαχείριση» η εξόντωση του λαού

Σαν «έκτακτες παροχές» παρουσίασε χτες ο πρωθυπουργός στοιχειώδεις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στον ΕΟΠΥΥ, στους ασφαλισμένους και στους δήμους

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους συνταξιούχους του δημοσίου ότι η υποχρέωσή της να πληρώσει τα εφάπαξ είναι «έκτακτη κοινωνική παροχή»
Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους συνταξιούχους του δημοσίου ότι η υποχρέωσή της να πληρώσει τα εφάπαξ είναι «έκτακτη κοινωνική παροχή»
Μάσκα κοινωνικής ευαισθησίας στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική προσπάθησε να βάλει ο Α. Σαμαράς, ο οποίος μοίρασε χτες ανερυθρίαστα «έκτακτες παροχές», με λεφτά που όπως καυχήθηκε προκλητικά προέρχονται από τη άγρια σφαγή μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, κοινωνικών δαπανών, τα οποία ξεδιάντροπα βάφτισε «χρηστή διαχείριση»!

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη σύσκεψη που έγινε χτες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «η εκτέλεση του προϋπολογισμού, παρά τη βαθιά ύφεση, θα είναι καλύτερη από τις προβλέψεις», αποσιωπώντας ότι ο στόχος αυτός επετεύχθη μετά από αλλεπάλληλα πακέτα μέτρων που μείωσαν δραστικά μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, πετσόκοψαν τις δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, αλλά και από απανωτές φοροεπιδρομές στα λαϊκά νοικοκυριά.

Επιδιώκοντας να εξωραΐσει την εφαρμοζόμενη πολιτική και τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, ο πρωθυπουργός απέδωσε τις έκτακτες παροχές στη «χρηστή διαχείριση», η οποία «μας έχει οδηγήσει στη δυνατότητα να κάνουμε και ορισμένες έκτακτες παροχές για εκεί που υπάρχουν πραγματικές κοινωνικές ανάγκες». Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει το λαό σε χειροκροτητή της πολιτικής που τον εξολοθρεύει, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι ακόμα και αυτά τα ψίχουλα που τάζει ο Α. Σαμαράς, κινούνται «εντός του προϋπολογισμού».

Οι έκτακτες παροχές, που απαρίθμησε γενικόλογα ο πρωθυπουργός, αφορούν το επίδομα θέρμανσης, επιχορήγηση στον ΕΟΠΠΥ, την πληρωμή εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων και την εξόφληση χρεών σε δήμους. Πρόκειται για στοιχειώδης υποχρεώσεις του κράτους, στις οποίες αδυνατούσε έως τώρα να ανταποκριθεί, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει και μια και δυο φορές για την ασφάλιση και την υγεία τους.

Οι «έκτακτες παροχές» αποτελούν στην πραγματικότητα το άλλοθι για την κλιμάκωση της σφαγής των μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και κοινωνικών δαπανών, η οποία μάλιστα, σύμφωνα με τη ρήτρα που πέρασε στο τρίτο μνημόνιο, θα γίνεται αυτόματα.

Στάχτη στα μάτια του λαού έριξε ο πρωθυπουργός και με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του νωρίτερα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς παρουσίασε τις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και τη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη. «Στόχος είναι η ανάπτυξη», υποστήριξε, επισημαίνοντας ότι «το 2013 είναι έτος αξιολόγησης υπηρεσιών και ικανοτήτων, ώστε το κράτος να γίνει αποτελεσματικότερο».

Απέκρυψε βέβαια ότι αυτό το κράτος γίνεται πιο αποτελεσματικό για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, ενώ γίνεται πολύ πιο εχθρικό και απάνθρωπο για το λαό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν έγινε κουβέντα για απολύσεις, αλλά για αξιολόγηση(!), η οποία όμως είναι το άλλοθι για την απόλυση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2013 και άλλων 20-22.000 το 1014, ώστε μέχρι το τέλος του 2015 να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων σε στενό και ευρύτερο δημόσιο κατά 150.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ