Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Διαδηλώσεις καταγγελίας των βιασμών γυναικών

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Διαστάσεις λαμβάνει η περίπτωση του ομαδικού βιασμού 23χρονης φοιτήτριας της Ιατρικής, σε λεωφορείο προς το Νέο Δελχί από έξι άτομα, καθώς οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζονται μία βδομάδα μετά το περιστατικό με αίτημα την παραδειγματική τιμωρία των δραστών και την αποτροπή νέων περιστατικών. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χτες και την Κυριακή, παρά την απαγόρευση από τις αστυνομικές αρχές. Τη Δευτέρα χιλιάδες αστυνομικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στους δρόμους της ινδικής πρωτεύουσας προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.

Στις συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας, που οξύνθηκαν ιδιαίτερα το Σάββατο, οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι μαζικότερες κινητοποιήσεις, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ενώ η αστυνομία την Κυριακή απέκλεισε την πρόσβαση σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια, κλείνοντας και τους σταθμούς του μετρό, με εκτεταμένη χρήση βίας και χημικών κατά των διαδηλωτών. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στα βορειοδυτικά της χώρας, με αφορμή έναν ακόμα βιασμό, μίας ηθοποιού, έχασε τη ζωή του και ένας 36χρονος δημοσιογράφος στην πόλη Ιμφάλ, πρωτεύουσα του Κρατιδίου Μανιπούρ, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των συγκεντρωμένων.

Ο ομαδικός βιασμός της 23χρονης η οποία εξακολουθεί από την περασμένη Κυριακή να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αποτέλεσε την αφορμή έκρηξης των κοινωνικών αντιδράσεων, καθώς στο Νέο Δελχί, οι περιπτώσεις βιασμών, απαγωγών και παρενοχλήσεων κατά των γυναικών εξελίσσονται σε μάστιγα, ξεπερνώντας τις 700 δηλωμένες περιπτώσεις μόνο το 2012.

Ο Ινδός πρωθυπουργός, Μανμόχαν Σινγκχ, έδωσε υποσχέσεις περί μέτρων για την εγγύηση της ασφάλειας των γυναικών στη χώρα, ζητώντας ωστόσο «διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ