Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Παζάρια από τον Μόντι

ΡΩΜΗ.--

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, ανακοίνωσε την Κυριακή σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του Φλεβάρη, ωστόσο δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να ηγηθεί μιας μελλοντικής κυβέρνησης. Σημείωσε, ωστόσο, πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο από κόμματα, τα οποία αποδέχονται τις θέσεις του, ανακοινώνοντας παράλληλα το «μανιφέστο» του, με τίτλο: «Να αλλάξει η Ιταλία, να αναμορφωθεί η Ευρώπη». Σύμφωνα με αυτό το «μανιφέστο», προβλέπεται συνέχιση της μέχρι τώρα αντιλαϊκής πολιτικής με διάφορα μέτρα που επιχειρούν να μερεμετίσουν το σάπιο σύστημα (πάταξη της διαφθοράς, θέσπιση ασυμβίβαστου πολιτικής και επιχειρηματικής δράσης, φορολογική μεταρρύθμιση, ουσιαστικότερη παρουσία των γυναικών στην πολιτική).

Ο ίδιος απέρριψε την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι να ηγηθεί της κεντροδεξιάς συμμαχίας στις εκλογές, ενώ έκανε έκκληση στα ιταλικά κόμματα να μην καταστρέψουν όσα, όπως υποστήριξε, έχει επιτύχει η κυβέρνησή του για τη διάσωση της χώρας από την κρίση (βλέπε διάσωση του κεφαλαίου, γι' αυτό άλλωστε ο Μόντι έχει τη στήριξη ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων).

Σημειώνεται πως ο Μάριο Μόντι υπέβαλε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία την Παρασκευή, αφού είχε εγκριθεί ο προϋπολογισμός λιτότητας για το 2013 τόσο από τη Γερουσία όσο και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με διακομματική συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της χώρας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο (παλιά ...δόξα του ευρωκομμουνισμού, συμβιβασμού με το σύστημα) διέλυσε το κοινοβούλιο και προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 24 και 25 Φλεβάρη, δύο μήνες πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ