Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΟΛΟΥ
Ενοχλείται από τον αγώνα των εργαζομένων

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας», ενόχλησαν την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΕΚΒ), η οποία, για λογαριασμό του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και με το αζημίωτο, είχε αναλάβει τη διεκπεραίωση της διαδικασίας επιλογής και πρόσληψης των ανέργων, που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα.

Οι 5μηνίτες που είναι απλήρωτοι για τους δυο μήνες που εργάζονται, προχώρησαν, την περασμένη βδομάδα, σε 24ωρη απεργία και, επί δυο μέρες, σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στο ΕΚΒ, διεκδικώντας: Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα και να πληρώνονται κάθε μήνα κανονικά. Το 5% που θα πάρει η ΓΣΕΕ και μαζί το ΕΚΒ από το πρόγραμμα για τον καθένα από τους εργαζόμενους, να δοθεί στους ίδιους. Δωρεάν μεταφορά με δωρεάν κάρτα για τις όποιες συγκοινωνίες πρέπει να πάρουν προς και από τη δουλειά τους. Κατάργηση των δημοτικών τελών για τους άνεργους, μέσα στους οποίους περιλαμβάνονται, πάγωμα των χρεών προς τις τράπεζες και αλλού. Αδεια 2 μέρες το μήνα. Μειωμένο ωράριο για τις γυναίκες με ανήλικα παιδιά με πλήρεις αποδοχές.

Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΒ, αντί να δουλέψει για την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων των εργαζομένων, στέκεται απέναντί τους, και ο πρόεδρος του ΕΚΒ, Θ. Παπαδημόπουλος, τριγυρνούσε στα τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες εκτοξεύοντας συκοφαντίες εναντίον τους και ενάντια στο ΠΑΜΕ που υποστηρίζει τον αγώνα τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι 5μηνίτες, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνουν: «Αυτή είναι η στάση που ακολουθούν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, που από τη μια κόπτονται δήθεν για τα δικαιώματα των εργαζομένων και από την άλλη είναι σύμφωνοι με τα προγράμματα αυτά της φτώχειας και της ανακύκλωσης της ανεργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ