Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΠΑΥΛΟΥ»
Συλλήψεις και προσαγωγές εργαζομένων που βρίσκονται σε κινητοποίηση

Τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία επιστρατεύει η εργοδοσία της τοπικής αλυσίδας σούπερ - μάρκετ «Παύλου» στα Γιάννενα για να χτυπήσει τον αγώνα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι σε καταστήματα της τοπικής αλυσίδας με τη στήριξη του ταξικού κλαδικού σωματείου και του ΠΑΜΕ βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την προηγούμενη βδομάδα και διεκδικούν τα δεδουλευμένα 4 μηνών.

Στο κατάστημα της Ελεούσας, όπου η συμμετοχή των εργαζομένων στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι καθολική, η εργοδοσία επιδιώκει από την περασμένη Παρασκευή να καταστείλει τον αγώνα τους. Ο κυβερνητικός εργοδοτικός αυταρχισμός περιλάμβανε αρχικά τη σύλληψη και προσαγωγή από την αστυνομία του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Νίκου Εξαρχου, προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος. Ζητήθηκαν προκλητικά οι αστυνομικές ταυτότητες των υπολοίπων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και άλλων εργαζομένων που στήριζαν το δίκαιο αγώνα.

Οι τρομοκρατικές πρακτικές συνεχίστηκαν και τις επόμενες δύο ημέρες, με την αστυνομία να δίνει σταθερά το «παρών» και να ανταποκρίνεται στα καλέσματα του απεργοσπαστικού μηχανισμού που έστησε η εργοδοσία για να λειτουργήσει την επιχείρηση.

Οι προσαγωγές συνεχίστηκαν και την Κυριακή το απόγευμα. Δύο μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων οδηγήθηκαν στο Τμήμα, κατόπιν μηνύσεων που υποβλήθηκαν από την επικεφαλής του απεργοσπαστικού μηχανισμού. Μηνύσεις υποβλήθηκαν επίσης στην Χριστίνα Τουλκιαρίδου, προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων καθώς και μιας εργαζόμενης.

Τελικά, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και η εργοδοσία απέσυρε τις μηνύσεις κάτω από την πίεση που άσκησε η άμεση παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην Αστυνομική Διεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ