Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Κλειστό παρά την απόφαση επαναλειτουργίας

Τρεις μήνες μετά την απόφαση για την επαναλειτουργία του, το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΠΚ) στο «Αγία Σοφία» παραμένει κλειστό, όπως καταγγέλλει ο υπό σύσταση «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες».

Το ΠΚ αρχικά αφέθηκε να υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού, στη συνέχεια συγχωνεύτηκε και, τέλος, πριν 15 μήνες έκλεισε. Μετά τη συντονισμένη δράση των γονιών με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, στις 3/10/2012 το Διοικητικό Συμβούλιο του «Αγία Σοφία» αποφάσισε την επαναλειτουργία του ΠΚ του νοσοκομείου. Ομως, όπως καταγγέλλουν οι γονείς, «σχεδόν τρεις μήνες από τότε, το Κέντρο δεν έχει ανοίξει. Καμία καρδιοχειρουργική επέμβαση και κανένας καρδιακός καθετηριασμός δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα. Η δικαιολογία μέχρι χτες ήταν ότι χρειάζεται να διοριστούν μερικοί επικουρικοί ιατροί (κυρίως αναισθησιολόγοι), για τη στελέχωση του Κέντρου και την κάλυψη της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας. Στις 20/12/2012, όμως, σε συνάντησή μας με τους κ.κ. Πεντέα, διευθυντή του Γραφείου του υπουργού Υγείας, και Μπεχράκη, σύμβουλου του υπουργού Υγείας, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη και αγανάκτηση ότι το πρόβλημα, εξαιτίας του οποίου δεν ανοίγει το Κέντρο, δεν ήταν η έλλειψη αναισθησιολόγων αλλά οι υπάρχοντες γιατροί!»...

Οι γονείς θυμίζουν ότι και όταν έκλεισε το ΠΚ το υπουργείο Υγείας είχε εσφαλμένη πληροφόρηση «και τότε έφταιγαν τα εύκολα θύματα, οι γιατροί. Και σήμερα πάλι αυτοί φταίνε»... Και οι γονείς τονίζουν: «Τότε και τώρα, ευνοημένοι από το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα είναι τα ιδιωτικά συμφέροντα. Εχουμε εκφράσει επανειλημμένα και σε όλους τους τόνους την εμπιστοσύνη μας σε αυτό το Κέντρο και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αυτού. Σήμερα δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να επαναλειτουργήσει το μοναδικό δημόσιο ΠΚ της χώρας, απρόσκοπτα και στο βέλτιστο βαθμό, γιατί το έχουν ανάγκη τα παιδιά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ