Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Αυξήσεις - φωτιά στο ρεύμα θα βαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά

Τα τελευταία 4 χρόνια έχει αυξηθεί το τιμολόγιο κατά 50%

Eurokinissi

Νέες δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος επιφυλάσσει η συγκυβέρνηση στα λαϊκά νοικοκυριά που τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πληρώνουν 50% ακριβότερο ρεύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στην οποία η διοίκηση της ΔΕΗ εισηγήθηκε ανατιμήσεις μέχρι και 48,7% στα οικιακά τιμολόγια, εισηγείται με τη σειρά της στο ΥΠΕΚΑ μεσοσταθμικές αυξήσεις της τάξης του 13%, πράγμα το οποίο, σε κάθε περίπτωση σημαίνει ότι το ανώτατο ποσοστό αυξήσεων για τα χαμηλά τιμολόγια θα ξεπεράσει και το 20%. Η τελική απόφαση της κυβέρνησης διά του αρμόδιου υπουργείου θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες και είναι πιθανό να καταλήξει σε επιβολή των ανατιμήσεων σε δόσεις, αρχής γενομένης από το Γενάρη με ένα ποσοστό της τάξης του 7% - 8%.

Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να καλλιεργήσει στα λαϊκά νοικοκυριά τη λογική του μικρότερου κακού, ότι τάχα από τις ανατιμήσεις που ζητά η ΔΕΗ να είναι και... ευχαριστημένα με αυτό που τελικά θα διαμορφωθεί, είναι σκέτη πρόκληση και κοροϊδία.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα τσακισμένα λαϊκά εισοδήματα έχουν δεχτεί τα τελευταία χρόνια αλλεπάλληλες επιβαρύνσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και αυτό θα συνεχιστεί βάσει των ειλημμένων δεσμεύσεων της συγκυβέρνησης απέναντι στην τρόικα και στα μονοπώλια της αγοράς ενέργειας που απαιτούν η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και όλων των άλλων χρεώσεων που τη συμπληρώνουν να αυξηθεί δραματικά μέσα στο 2013 για να ικανοποιηθεί η απαίτηση περί περιθωρίων κέρδους του ενεργειακού κεφαλαίου, με φόντο την πλήρη απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων τον Ιούλη του '13. Μέχρι τότε, υπάρχουν και τα ζητήματα των δομικών αλλαγών, που θα οδηγήσουν σε αυτόματους μηχανισμούς ανατιμήσεων από τον Ιούλη και έπειτα, που μπορούν επίσης να ικανοποιήσουν τις αξιώσεις των επιχειρηματιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ