Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απεργούν σήμερα οι ηθοποιοί

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καλεί τους ηθοποιούς σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, σήμερα, σε όλα τα ιδιωτικά και δημοτικά θέατρα. «Λυπούμαστε» -αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΗ- «αν αναστατώνουμε το θεατρόφιλο κοινό, αλλά μόνο επιτυγχάνοντας αξιοπρεπείς όρους εργασίας, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ποιότητα της τέχνης μας».

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για απεργία στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Εμείς οι Ελληνες ηθοποιοί, ένας κλάδος με ποσοστά ανεργίας που σήμερα φτάνουν το 92%, κάνουμε ένα εποχιακό επάγγελμα που μπορεί να μας καλύπτει ίσως μόνο ένα τρίμηνο το χρόνο, συχνά με απλήρωτες πρόβες και ελλιπή ασφαλιστική κάλυψη. Εμείς οι Ελληνες ηθοποιοί, πολίτες της μοναδικής χώρας στην Ευρώπη που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, βλέπουμε τη σύμβασή μας με την Πανελλήνια Ενωση Ελευθέρου Θεάτρου να λήγει στο τέλος του χρόνου. Και προσπαθώντας να την ανανεώσουμε με τρόπο που να εξασφαλίζει την αξιοπρέπειά μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις εξευτελιστικές αντιπροτάσεις των εργοδοτών».

  • Την αλληλεγγύη του «στον αγώνα των εργαζομένων στο Θέατρο για υπογραφή ΣΣΕ χωρίς μειώσεις, με αμοιβές που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους» εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Μεταξύ άλλων προσθέτει: «Να γίνει υπόθεση και των εργαζομένων του κλάδου μας, αλλά και όλων των εργαζομένων η πρόταση του ΠΑΜΕ για υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ με αυξήσεις».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ