Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ: «Επειτα από πολλές προσπάθειες και άπειρα δημοσιονομικά μέτρα το νερό μπήκε στο αυλάκι, οι τεθέντες δημοσιονομικοί στόχοι φαίνεται να ικανοποιούνται με το παραπάνω και η νέα χρονιά, το 2013, μπορεί να ξεκινήσει από καλύτερη αφετηρία (...) Από εδώ και πέρα η έξοδος από την κρίση είναι ζήτημα συνέπειας και σταθερότητας» (στο ΒΗΜΑ).

ΜΠΟΥΝΑΜΑΣ: «Η νέα φορολογική κλίμακα και η κατάργηση του αφορολόγητου των τέκνων και των 5.000 ευρώ αυξάνει τον παρακρατούμενο φόρο. Αυτό οδηγεί σε νέες εισοδηματικές απώλειες μισθωτούς και συνταξιούχους» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ: «Το Ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών δεν εισπράττει εισφορές, ενώ το ΙΚΑ καταγράφει τη μεγαλύτερη διαρροή πόρων που έχει συναντήσει στην ιστορία του (...) Από τον Μάρτιο του 2009 έως τον αντίστοιχο μήνα του 2012 το ΙΚΑ έχασε περίπου 390.000 ασφαλισμένους, 62.452 εργοδότες κοινών επιχειρήσεων και 23.969 οικοδομοτεχνικές εταιρείες (...) Την ίδια περίοδο επιβαρύνθηκε με διπλάσιο κόστος συνταξιοδοτικών δαπανών λόγω του κύματος συνταξιοδοτήσεων που προκλήθηκε από τις απολύσεις και τη μεταρρύθμιση, που ενώ στα χαρτιά εξασφαλίζει οικονομίες (...) στην πράξη (...) επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα Ταμεία (...) Τα στοιχεία ίσως να επιβεβαιώσουν τις Κασσάνδρες που βλέπουν νέα αναγκαστική μείωση των συντάξεων της τάξεως του 5% έως 8% μέσα στην άνοιξη» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: «Οι φορολογούμενοι αντιμετωπίζονται ούτε λίγο ούτε πολύ ως κλέφτες (...) Θεωρούνται εκ των προτέρων φοροφυγάδες και αναλόγως αντιμετωπίζονται, ενώ η πραγματική φοροδιαφυγή παραμένει στο απυρόβλητο (...) Οι σχέσεις του πολίτη με την Εφορία κατέληξαν στο σημείο μηδέν. Ο πρώτος αισθάνεται ότι το Δημόσιο τον κλέβει, τα χρήματα που πληρώνει δεν πιάνουν τόπο και σπαταλιούνται, οι κυβερνήσεις επιβαρύνουν τα εύκολα θύματα, ενώ οι φοροφυγάδες συνεχίζουν να πλουτίζουν» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ: «Μειωμένος έως και 50% κατά μέσον όρο ήταν ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012 και την παραμονή των Χριστουγέννων σε όλη την Ελλάδα. Αν και ο κόσμος που κατέβηκε στην αγορά ήταν περισσότερος από πέρυσι, οι έμποροι "κάνοντας ταμείο" είδαν τις εισπράξεις τους σημαντικά φτωχότερες σε σχέση με πέρυσι» (στα ΝΕΑ).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ...ΜΕΛΛΟΝ: «Η φυματίωση επιστρέφει από το παρελθόν και απειλεί χιλιάδες ζωές σε ολόκληρο τον πλανήτη (...) Το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού έχει μολυνθεί από τον βάκιλο της φυματίωσης και η κατάσταση μπορεί να τεθεί σύντομα εκτός ελέγχου» (στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ