Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλήψεις για απάτες στον ΕΟΤ

Στη σύλληψη πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων και του πρώην ειδικού συμβούλου του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Ν. Καραχάλιου προχώρησε η Αστυνομία, καθώς φέρεται να υπέπεσαν σε σωρεία κακουργημάτων.

Οπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να εξαργυρώσουν επιταγή ύψους 147.000 ευρώ, που είχε κοπεί από τον ΕΟΤ για πληρωμή οφειλής του Οργανισμού προς ξενοδοχείο της Σύρου. Συγκεκριμένα, ο πρώην μετακλητός ειδικός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ είχε παράτυπα στην κατοχή του ένα μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ και στις 17 Δεκέμβρη έκοψε την επιταγή. Στις 21 Δεκέμβρη, μία 29χρονη πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας για να εισπράξει το ποσό. Κατά τη διαδικασία της επιβεβαίωσης, ο ΕΟΤ ενημέρωσε πως δεν υπήρχε οφειλή του προς το συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Σύρου και έτσι σταμάτησε η διαδικασία εξαργύρωσης της επιταγής. Την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και άνδρες της Αστυνομίας ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.

Τελικά, εντοπίστηκε η 29χρονη, ένας ακόμη 29χρονος, ένας 44χρονος (που όπως είπε η κατηγορούμενη της έδωσε την επιταγή) και ένας 44χρονος επιχειρηματίας. Ολοι τους συνελήφθησαν. Ο τελευταίος είπε στους αστυνομικούς πως ο πρώην ειδικός σύμβουλος τον πλησίασε και του υποσχέθηκε αμοιβή, προκειμένου να βρει εταιρείες που είτε δεν υπήρχαν, είτε είχαν κλείσει. Ετσι, θα έκοβε επιταγές προς τις εταιρείες αυτές και στη συνέχεια θα κρατούσαν τα χρήματα. Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης από κοινού και πλαστογραφία με χρήση από κοινού. Τον πρώην ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ βαρύνει και η κατηγορία της υπεξαίρεσης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον ανακριτή. Σε ό,τι αφορά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, σύμφωνα με τον νέο γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Π. Λειβαδά, «η εντολή της υπουργού ήταν να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και να διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση για το πώς το μπλοκ των επιταγών, από τις οικονομικές υπηρεσίες, βρέθηκε στα χέρια του πρώην ειδικού συμβούλου του πρώην γενικού γραμματέα».

Στο μεταξύ, από την πλευρά του ο πρώην γενικός γραμματέας του Οργανισμού με δηλώσεις του υποστήριξε πως η πρόσφατη αποπομπή του οφείλεται στο γεγονός ότι προσπάθησε να διαλευκάνει λογιστική τρύπα 12 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό, ενώ έκανε λόγο για πλαστογράφηση της υπογραφής του.

Αργά το απόγευμα χτες από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι συστάθηκε ελεγκτική ομάδα που αναλαμβάνει τον οικονομικό έλεγχο στον ΕΟΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ