Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Αλλοθι για νέες περικοπές οι συντάξεις «μαϊμού»

Στόχος της κυβέρνησης είναι η παραπέρα μείωση των συντάξεων, καταγγέλλει η Ομοσπονδία

Την κυβερνητική τακτική, κάθε φορά που πετσοκόβονται οι συντάξεις, να ...«εξαρθρώνονται» συνταξιούχοι - «μαϊμού» καταγγέλλει ως παραπλανητική η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, αναφέροντας:

«Πριν από την επερχόμενη μεγάλη σφαγή των συντάξεων το 2013 και την αναδρομική πληρωμή από το Φλεβάρη των νέων αυτών περικοπών το υπουργείο Εργασίας εξαπέλυσε και πάλι το πυροτέχνημα με το ψευδεπίγραφο επιχείρημα των "συντάξεων μαϊμού".

Το υπουργείο Εργασίας, 3 χρόνια τώρα (από τον "πολύ" κ. Λοβέρδο που είχε ανακαλύψει...200.000 παράνομες συντάξεις), κάθε φορά που θέλει να εξαγγείλει νέες περικοπές βάζει μπροστά την προπαγάνδα του για να μας πει ότι τις ευθύνες για τα χάλια των Ταμείων έχουν τα θύματα των πολιτικών τους. Των πολιτικών εκείνων που εφάρμοσε ο πάλαι ποτέ δικομματισμός και συνεχίζονται ακόμα προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της πλουτοκρατίας λεηλατώντας τα ασφαλιστικά μας ταμεία που μια ζωή τα χτίσαμε με ιδρώτα και χίλιες στερήσεις.

Ετσι με τις τελευταίες απογραφές "ανακαλύφτηκαν" περίπου 46.000 παράνομης λήψης συντάξεις. Χωρίς να μας λένε αν ο αριθμός αυτός είναι από μη απογραφέντες, από διάφορες άλλες αιτίες ή τόσα πολλά ρουσφέτια είχαν κάνει κατά το παρελθόν οι παρατρεχάμενοι της εξουσίας. Βέβαια, στο πρόσφατο παρελθόν τα ίδια ακούγαμε, αλλά στο τέλος στον εισαγγελέα κατέληξαν περίπου 200 περιπτώσεις!

Οσον αφορά το δίκτυο "Αριάδνη", που με αυτό πιστεύουν ότι θα δώσουν λύση στο όλο θέμα, η Ομοσπονδία μας από το 2010 που είχε παρουσιαστεί το ζήτημα των "συντάξεων - μαϊμού" είχε επιμείνει στις επαφές της με τη Διοίκηση του ΙΚΑ ότι αυτό θα λυνόταν αν χρησιμοποιούνταν από την αρχή τα ληξιαρχεία και οι δήμοι στην ενημέρωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ για τις ανθρώπινες απώλειες.

Εδώ πρέπει να ρωτήσουμε τον κ. υπουργό: Τώρα που "ανακάλυψε" την αιτία του κακού, θα μας αποκαταστήσει τις συντάξεις μας; Ρητορικό το ερώτημα. Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να φορτώνει στις πλάτες μας την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά και να παρουσιάζει τους συνταξιούχους, τα μόνιμα θύματα της πολιτικής της ως την κύρια αιτία όλων των δεινών. Αυτή η πολιτική, η διαχρονική υπέρ του κεφαλαίου, ανατρέπεται με αγώνες και σ' αυτούς καλούμε τους συναδέλφους συνταξιούχους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ούτε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις (2023-02-11 00:00:00.0)
Απροκάλυπτο «ξέπλυμα» όλων των μνημονιακών περικοπών στις συντάξεις (2018-10-26 00:00:00.0)
Με τον Αντ. Σαμαρά συναντήθηκαν οι συνταξιούχοι (2014-07-22 00:00:00.0)
Προπαγάνδα - «μαϊμού» (2012-09-20 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση ενάντια στις περικοπές φαρμάκων (2012-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ