Πέμπτη 3 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Ξορκίζει κι αυτός τη φοροδιαφυγή

Στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής εστίασε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συντονισμένος πλήρως με την κυβερνητική προπαγάνδα που θέλει να καλλιεργήσει αυταπάτες στο λαό για φορολογική δικαιοσύνη. Ο Κ. Παπούλιας επανέλαβε γενικόλογες διαπιστώσεις και ευχολόγια, ενώ την ίδια στιγμή πλειοδοτεί υπέρ της εφαρμογής των εξοντωτικών μέτρων, τα οποία χαρακτήρισε μάλιστα ως «πρωταρχικό όρο για να ανακτήσουμε την πρωτοβουλία στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας».

Στο μήνυμά του, αναγόρευσε την καταπολέμηση της μαζικής φοροδιαφυγής σε «μείζονα εθνική προτεραιότητα» που απαιτεί «αμείλικτη, ευέλικτη και δίκαιη φορολογική νομοθεσία». Σ' αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι «η οικονομική ελίτ της χώρας δεν έχει απλώς την ηθική υποχρέωση να σηκώσει τα βάρη που της αναλογούν», αλλά και «την επιτακτική υποχρέωση, για να αποτραπούν οι επώδυνες επιπτώσεις για τα πλέον αδύναμα και φτωχότερα οικονομικά στρώματα». Ολα αυτά, ενώ το φορολογικό που φέρνει άμεσα στην Ολομέλεια η κυβέρνηση ξεζουμίζει τα λαϊκά στρώματα και πριμοδοτεί με νέες φοροαπαλλαγές το κεφάλαιο.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για «διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής εφόσον δεν υπάρξει προοπτική βελτίωσης των συνθηκών ζωής και στοιχειώδης κοινωνική δικαιοσύνη». Την ερχόμενη Δευτέρα, ο Κ. Παπούλιας θα επισκεφτεί το Βερολίνο, μετά από πρόσκληση του Γερμανού ομόλογού του Γ. Γκάουκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ