Τρίτη 8 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Αλλαγές για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου

Την πρόθεση της συγκυβέρνησης να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του κράτους όπως ακριβώς απαιτεί το μεγάλο κεφάλαιο, επιβεβαίωσαν κατά τη χτεσινή τους συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την πορεία της συρρίκνωση των δομών του κράτους και της εφαρμογής του προγράμματος της κινητικότητας των δημοσίων υπάλληλων μέσω της περιβόητης αξιολόγησης δομών και προσωπικού. Κατά τη συνάντηση ο Αντ. Μανιτάκης ενημέρωσε τον Ευ. Βενιζέλο ότι έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών όλων των υπουργείων και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, υπό τον πρωθυπουργό, ώστε να εγκριθούν οι σχετικές μελέτες. Σημειώνεται δε, ότι κατά μέσο όρο οι δομές των υπουργείων συρρικνώνονται πάνω από 50% ενώ οι δομές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα συρρικνωθούν κατά 65,75%. Παράλληλα, ο υπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το πρόγραμμα αξιολόγησης των δομών του κράτους κάτω από την κεντρική διοίκηση καθώς και για το πρόγραμμα κινητικότητας στο οποίο θα μπουν οι δημόσιοι υπάλληλοι δεδομένου ότι η συρρίκνωση της κρατικής μηχανής θα οδηγήσει σε κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο υπουργός ανέφερε ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2013 θα έχουν μπει σε «κινητικότητα» 12.500 υπάλληλοι και το υπουργείο καταγράφει από τώρα τις κενές θέσεις στο δημόσιο ώστε να μπορεί να προγραμματίσει πόσοι από αυτούς θα μετακινηθούν άμεσα σε νέες θέσεις. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Οπως ορίζει το μνημόνιο, όσοι δε μετακινηθούν θα μείνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ένα χρόνο, λαμβάνοντας το 75% του μισθού τους και στη συνέχεια θα απολυθούν.

Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από το προηγούμενο έτος, ο Αντ. Μανιτάκης ανέφερε ότι οι πρώτοι 800 θα μετακινηθούν σε νέες θέσεις περί τα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ