Σάββατο 12 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
16χρονος ο δράστης της νέας επίθεσης σε σχολείο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.--

Η βία που σπαράσσει τα αμερικανικά σχολεία, απότοκο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, τελειωμό δεν έχει. Λιγότερο από ένα μήνα το μακελείο όπου ένας 20χρονος σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενηλίκους σε δημοτικό σχολείο της μικρής πόλης Νιουτάουν του Κονέκτικατ, ένας 16χρονος μαθητής ήταν ο δράστης της προχθεσινής επίθεσης σε Λύκειο στην πόλη Ταφτ της κομητείας Κερν στην Καλιφόρνια, ο οποίος οπλισμένος με κυνηγετική καραμπίνα, άνοιξε πυρ τραυματίζοντας σοβαρά ένα συμμαθητή του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο έφηβος πυροβόλησε εξ επαφής ένα μαθητή, πριν πυροβολήσει και έναν άλλο, χωρίς όμως να τον πετύχει. Ο λόγος σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ότι ο 16χρονος αισθανόταν ότι τον κακομεταχειριζόταν ένας ή δύο συμμαθητές του. Ο ένας από αυτούς είναι ο τραυματίας, νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά «κρίσιμη κατάσταση».

Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, ένας καθηγητής και ένας υπεύθυνος του Λυκείου απασχόλησαν τον ένοπλο, επιτρέποντας έτσι στους άλλους 28 μαθητές να βγουν σώοι και αβλαβείς από την τάξη. Τελικά τον έπεισαν να παραδώσει το όπλο, ενώ λίγο αργότερα οι αρχές τον συνέλαβαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το όπλο ανήκει στον 19χρονο αδελφό του δράστη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ