Σάββατο 12 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με 120 νεκρούς

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στο Πακιστάν, την Πέμπτη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Συνολικά 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 200 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες η πακιστανική αστυνομία, κάνοντας την 10η του Γενάρη την πλέον αιματηρή μέρα για τη χώρα, εδώ και χρόνια.

Η πλέον αιματηρή επίθεση είχε στόχο σιίτες και πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα μπιλιάρδων, στην Κουέτα, με 86 νεκρούς, με την ευθύνη να αναλαμβάνει η σουνιτική οργάνωση Λασκάρ ε Τζανγκβί, η οποία θεωρείται ότι έχει στενούς δεσμούς με τους Ταλιμπάν του Πακιστάν. Ακόμα μία επίθεση με 12 νεκρούς σημειώθηκε εναντίον οχήματος που μετέφερε στρατιωτικές δυνάμεις, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε ο Ενωμένος Μπαλουχικός Στρατός, μία ομάδα αυτονομιστών, που δρα στο Μπαλουχιστάν. Η τρίτη επίθεση σημειώθηκε εναντίον μουσουλμανικού τεμένους στην πόλη Μιγκνόρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμα 70, χωρίς να αναλάβει καμία οργάνωση την ευθύνη.

Σιίτες ηγέτες έφτασαν να ζητήσουν από το στρατό να καταλάβει την πόλη Κουέτα. Αυτή η εσωτερική βία όσο και οι επιθέσεις των Ταλιμπάν, αξιοποιούνται από τους ιμπεριαλιστές, διχάζοντας το λαό και αποπροσανατολίζοντάς τον από ουσιώδη προβλήματα, τη στιγμή που στην πλειοψηφία του βιώνει την απόλυτη φτώχεια και παράλληλα γίνεται θύμα αιματηρών επιθέσεων, είτε από τις κυβερνητικές δυνάμεις, είτε από τους Ταλιμπάν, είτε από βομβαρδισμούς από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ