Σάββατο 12 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός αργά ή γρήγορα θα δείξει το ανάστημά του

Από τις τοποθετήσεις βουλευτών του ΚΚΕ

Ο λαός έχει τη δύναμη να φέρει τα πάνω κάτω, να αποσπάσει κατακτήσεις και να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελός του
Ο λαός έχει τη δύναμη να φέρει τα πάνω κάτω, να αποσπάσει κατακτήσεις και να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελός του
Γενικεύτηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η συζήτηση στη Βουλή για το Φορολογικό. Παρεμβαίνοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης τόνισε πως εμείς δεν θεωρούμε ότι η κυβέρνηση αποτελείται από προδότες και δοσίλογους, γιατί μια τέτοια άποψη βολεύει το σύστημα και αποτελεί έναν ψεύτικο διαχωρισμό. Η κυβέρνηση, είπε, προχωράει σε συνειδητές πολιτικές επιλογές, προκειμένου να υπηρετεί πιστά το ξεπερασμένο καπιταλιστικό σύστημα.

Ενα σύστημα, τόνισε, που εν έτη 2013 με την τεράστια τεχνολογική πρόοδο και τον τεράστιο κοινωνικό πλούτο, καλεί τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο να ζήσουν σε συνθήκες που υπήρχαν δεκαετίες πίσω. Μας λέτε, συνέχισε, πού θα βρεθούν τα λεφτά για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Υπάρχει αμύθητος πλούτος στα χέρια λίγων, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια ρούφηξαν το αίμα του λαού και σήμερα η συγκυβέρνηση τους αναθέτει την ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτό που χρειάζεται σήμερα, είπε, είναι η ανατροπή του συστήματος, προκειμένου ο πλούτος να περάσει σε αυτούς που τον παράγουν. Χρειάζεται λαϊκή εξουσία, που θα προχωρήσει σε ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό προς όφελος του λαού.

Ο Θ. Παφίλης κατήγγειλε την υποκρισία όσων αναφέρονται στη βία και την ανομία, τονίζοντας ότι βία είναι όταν πετάνε κάποιον από τη δουλειά, με αποτέλεσμα να έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, βία είναι η τρομοκρατία που ασκούν οι εργοδότες στους τόπους δουλειάς, βία είναι το γεγονός ότι τα δικαστήρια βγάζουν τις απεργίες παράνομες, η δράση των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων. Η ιστορία, κατέληξε, έχει δείξει ότι η κοινωνία προχωράει μέσα από την πάλη των τάξεων και άλλωστε και ο καπιταλισμός με τη γαλλική επανάσταση επικράτησε. Αυτό που τρέμετε, τόνισε, δεν είναι οι σπασμένες βιτρίνες και οι στρακαστρούκες, αλλά τρέμετε για τη στιγμή που αυτοί που παράγουν τον πλούτο θα βγουν στο δρόμο και θα διεκδικήσουν την εξουσία. Τότε, είπε, δεν θα μπορέσετε να τους εμποδίσετε.

Την εξοντωτική φορολογία στη φτωχή αγροτιά που επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση κατήγγειλε στην ομιλία του νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης τονίζοντας ότι έτσι οδηγούνται στο βίαιο ξεκλήρισμα χιλιάδες γεωργοί, κτηνοτρόφοι και ψαράδες. Αυτό, είπε, γίνεται μέσα από την τήρηση λογιστικών βιβλίων εσόδων - εξόδων, με την κατάργηση του αφορολόγητου και της επιστροφής ΦΠΑ που θα γίνει σταδιακά, στη φορολόγηση της αγροτικής γης που θα επεκταθεί σε όλους τους αγρότες.

Ο Ν. Μωραΐτης επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, που είναι είδη πρώτης ανάγκης και ευρείας κατανάλωσης και είναι αυτά που έχουν ανάγκη οι λαϊκές οικογένειες. Ζήτησε επίσης την κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα, τα εφόδια και τα λιπάσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ