Τρίτη 15 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2013
Μάζεψαν 1,13 δισ. ευρω

Με εκβιασμούς και απειλές περί κατάσχεσης ακινήτων και κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών, η συγκυβέρνηση κατάφερε να εισπράξει από τη διάθεση των Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων του 2013 το ποσό των 1,13 δισ. ευρώ. Για να εισπραχθεί το συγκεκριμένο ποσό, αφ' ενός έδωσαν παράταση στην ημερομηνία πληρωμής των Τελών σε τράπεζες και εφορίες, καθώς μέχρι τέλη Δεκέμβρη, οπότε και έληγε η προθεσμία πληρωμής των Τελών, είχαν εισπραχθεί μόνο 0,8 δισ. ευρώ, αφ' εταίρου επιδόθηκαν σε μια νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων, με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών να κάνουν λόγο για ενεργοποίηση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για όσους δεν προσέλθουν να πληρώσουν.

Εν τω μεταξύ, τα πυρά ακόμη και συντηρητικών κύκλων, δέχεται η άγρια φοροεπιδρομή που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Σε χθεσινό της άρθρο η υπερσυντηρητική αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», με έντονη ειρωνική διάθεση διατυπώνει προς τους αναγνώστες της το ερώτημα: «Μπορεί μία χώρα να οδηγηθεί η ίδια μέσω των φόρων της στην οικονομική λήθη; Ενας εξωτερικός παρατηρητής θα μπορούσε κάλλιστα να συμπεράνει ότι η Ελλάδα διεξάγει ένα πείραμα για να δει αν όντως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο».

Η κριτική βέβαια που ασκείται από την αμερικανική εφημερίδα, δεν έχει κανένα φιλολαϊκό προσανατολισμό, καθώς κινείται αυστηρά στα αστικά πλαίσια και περιστρέφεται γύρω από το γνωστό δίλημμα: «καπιταλιστική ανάπτυξη ή καπιταλιστική σταθεροποίηση», ως ο προσφορότερος και πιο βατός τρόπος, προκειμένου ο διεθνής καπιταλισμός να βγει από την βαθιά και πρωτόγνωρη κρίση, την οποία βιώνει από τα μέσα του 2007.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ